Exploit στο Android μπορεί να κάνει Factory Reset πολλές συσκευές

Goodbyte

Αν και παρακολουθήσαμε το θέμα από κοντά από τη στιγμή που βγήκε αποφασίσαμε να περιμένουμε για να επιβεβαιώσουμε κάποια πράγματα, κάτι που και κάναμε. Στην αρχή η είδηση ίσχυε μόνο για το Samsung Galaxy S III αλλά πλέον ισχύει για πολλές συσκευές της σειράς Galaxy.

Ένα πρόβλημα στο Android

σε επίπεδο λογισμικού έκανε την εμφάνιση του σήμερα, στην αρχή για το Samsung Galaxy S III μετά στην σειρά Galaxy(όχι όλες οι συσκευές) τουλάχιστον για την ώρα.
Όσον αφορά το πρόβλημα στη σειρά Galaxy το πρόβλημα ξεκινάει από τον stock browser όπου μέσω κώδικα επιτρέπει την απευθείας αποστολή δεδομένων στον dialer όπου και μπορούν να πληκτρολογήσουν κωδικούς συστήματος.

Ο κώδικας μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί σε κάποιο HTML στοιχείο και να δημιουργήσει πρόβλημα σε πάρα πολλούς χρήστες, ευτυχώς άλλοι browsers όπως ο Chrome, Dolphin κτλπ δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα. Ανάμεσα στις συσκευές Galaxy που έχουν το πρόβλημα συγκαταλέγονται το Samsung Galaxy S II, Samsung Galaxy S Advance, Samsung Galaxy Beam, Samsung Galaxy Ace και πολλές άλλες που ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Το πρόβλημα όπως γράψαμε έγκειται στο ίδιο το Android και όχι σε κάτι που έχει προσθέσει η ίδια η Samsung, ενώ η Google ήδη το έχει διορθώσει σε νεότερες εκδόσεις του Android γι’αυτό κινητά φτιαγμένα από την Samsung όπως η σειρά Nexus δεν παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα καθώς έχουν τις τελευταίες ενημερώσεις. Λογικά η Samsung θα απαντήσει με κάποια OTA αναβάθμιση οπότε αναμένουμε την απάντηση της.

Το παρόν άρθρο Exploit στο Android μπορεί να κάνει Factory Reset πολλές συσκευές αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα