BlackBerry PlayBook, 6600 νέοι developers ετοιμάζουν εφαρμογές για το ανανεωμένο PlayBook OS 2.0

Η προσφορά της RIM σχετικά με τα δωρεάν PlayBook στους developers φαίνεται ότι έπιασε τόπο, καθώς 6.600 νέοι προγραμματιστές προσέθεσαν τη δική τους εφαρμογή στο BlackBerry App World. Φυσικά οι περισσότερες προέρχονται από τον κόσμο του Android και θα τις δούμε live

με την έλευση του PlayBook OS 2.0.

Το PlayBook OS 2.0 που θα προσφέρει native υποστήριξη σε Android εφαρμογές που θα έχουν μεταμορφωθεί κατάλληλα (αλλά εύκολα) για το BlackBerry PlayBook θα κυκλοφορήσει όπως όλα δείχνουν την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου. Αντίθετα με τις φήμες που ήθελαν το νέο λογισμικό να καθυστερεί μέχρι και την MWC 2012 στα τέλη Φλεβάρη, η RIM μέσω ενός videochat που είχε με “δικά” της παιδιά, ανακοίνωσε ότι η Τρίτη είναι η μεγάλη μέρα για το 7άρι tablet της.

Η μεγάλη ανταπόκριση των developers πάντως, ανάγκασε την RIM να επεκτείνει την προσφορά της μέχρι το Μάρτιο, κάτι που σημαίνει ότι ο αριθμός των εφαρμογών που θα προστεθεί στο App World μπορεί να φτάσει τελικά τις 10.000. Αυτό το νούμερο σε συνδυασμό με το ανανεωμένο λειτουργικό, είναι ικανό να δώσει νέα πνοή στο PlayBook και να επιτρέψει στη RIM να δει με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον της, που μέχρι σήμερα μοιάζει εξαιρετικά αβέβαιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα