Σκοτεινή ύλη… νέες ιδέες!

Η ιστορία της σκοτεινής ύλης ξεκίνησε ουσιαστικά το 1998, όταν οι αστρονόμοι ανακάλυψαν πως το Σύμπαν όχι μόνο διαστέλλεται, αλλά η ίδια του η διαστολή επιταχύνεται.

Από την στιγμή εκείνη αρχίζουν θεωρίες, ιδέες και μπόλικη φαντασία με σκοπό να δοθεί λύση στο “πρόβλημα” αυτό, αφού η κλασική θεωρία “προβλέπει” επιβράδυνση της διαστολής του Κόσμου. Ο υπαίτιος όλων αυτών των “κακών” καλείται σκοτεινή ύλη, μια ελάχιστα γνωστή μέχρι σήμερα οντότητα που βρίσκει έντονη ζωή μέσα στα μαθηματικά σύμβολα των επιστημονικών βιβλίων.

Επειδή,

η σκοτεινή ύλη δεν είναι κάτι που μπορεί να παρατηρηθεί, τα στοιχεία που γνωρίζουμε οφείλονται κυρίως σε όλα αυτά που προκαλεί στην γνωστή σε μας “κανονική” ύλη. Και όμως υπάρχει ένα στοιχείο που μας έχει δώσει η ίδια: το γεγονός του ότι δεν μπορούμε να την δούμε!

Πάνω σε αυτό το στοιχείο και με την χρήση συμμετρίας και διαφόρων άλλων μαθηματικών και φυσικών θεωριών, γίνεται προσπάθεια να αποκτήσει νόημα αυτή η παράξενη θεώρηση. “Παράλογες” ιδέες για εξελιγμένα φωτόνια που μπορούν και κινούνται πίσω στον χρόνο αποτρέποντας την παρατήρηση τους σε μια μελλοντική στιγμή, πιστέψτε μας δεν είναι επιστημονική φαντασία, το αντίθετο μάλιστα έχει συναρπάσει την επιστημονική κοινότητα με την απόλυτα λογική (οξύμωρο για μας!) προοπτική!

Τι να πούμε εμείς; Η γνώση και η κατανόηση μας συνοψίζεται σε μια και μόνο λέξη… χάος…! Περιμένουμε να μας διαφωτίσετε!

Keywords
Τυχαία Θέματα