Apple Vs Samsung, Σημειώσατε 1 (δις δολάρια)

Μία από τις μεγαλύτερες δίκες στον τεχνολογικό χώρο, αυτή της Apple εναντίον της Samsung τελείωσε, αφού το σώμα των ενόρκων χρειάστηκε μόλις 21 ώρες για να καταλήξει. Η ετυμηγορία ορίζει την Apple νικήτρια και την Samsung υποχρεωμένη να καταβάλει στην αμερικάνικη εταιρεία λίγο παραπάνω από

1 δισεκατομμύριο δολάρια.

H νίκη της Apple ήταν ηχηρή. Η Samsung βρέθηκε να καταπατά πολλές από τις πατέντες, τόσο στο κομμάτι του Software, που αφορούσε πατέντες που έχουν να κάνουν με το Scrolling και multitouch gestures, όσο και στο design, αφού το σώμα αποφάσισε πως το desing των εικονιδίων της Apple αλλά και κάποια άλλα έχουν αντιγραφεί.

Όλα αυτά μεταφράζονται στο ποσό του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων που πρέπει να πληρώσει η Samsung. Φυσικά και δεν θα το κάνει έτσι εύκολα, μιας και θα προχωρήσει σε έφεση, ωστόσο δεν νομίζω πως θα καταφέρει να την σκαπουλάρει. Όμως, για την Apple σημαντικότερος είναι ο ντόρος που δημιουργήθηκε η οποία βγάζει την Samsung κλέφτρα, ξεχνώντας ίσως το, όχι και τόσο δικό της, notification center. Μάλιστα, η Apple δημοσίευσε και μία ευχαριστήρια επιστολή προς τους ενόρκους:

Today was an important day for Apple and for innovators everywhere.
Many of you have been closely following the trial against Samsung in San Jose for the past few weeks. We chose legal action very reluctantly and only after repeatedly asking Samsung to stop copying our work. For us this lawsuit has always been about something much more important than patents or money. It’s about values. We value originality and innovation and pour our lives into making the best products on earth. And we do this to delight our customers, not for competitors to flagrantly copy.

We owe a debt of gratitude to the jury who invested their time in listening to our story. We were thrilled to finally have the opportunity to tell it. The mountain of evidence presented during the trial showed that Samsung’s copying went far deeper than we knew.

The jury has now spoken. We applaud them for finding Samsung’s behavior willful and for sending a loud and clear message that stealing isn’t right.

I am very proud of the work that each of you do.

Today, values have won and I hope the whole world listens.

Tim

Από την άλλη, η αντίστοιχες κατηγορίες για το της Apple για τα tablet της Samsung έπεσαν στο κενό, μιας και κανένα tablet δεν βρέθηκε να αντιγράφει την συσκευή της Apple. Ομοίως, οι κατηγορίες της Samsung προς την Apple βρέθηκαν να μην έχουν βάση.

Το τέλος δεν έχει έρθει ακόμα όμως! Φυσικά και η Samsung θα κάνει έφεση αλλά υπάρχει και άλλη μία σειρά δικαστικών ακροάσων, αφού θα πρέπει να οριστεί πιες συσκευές θα σταματήσουν να κυκλοφορούν στην αμερικάνικη αγορά. Με βάση αυτό, η Samsung δημοσίευσε και αυτή μία επιστολή, που στοχεύει στο καταναλωτικό ήθος αναφέροντας πως η απόφαση αυτή θα μειώσει τον ανταγωνισμό και θα υπάρξει πιθανή αύξηση των τιμών.

Today’s verdict should not be viewed as a win for Apple, but as a loss

Keywords
Τυχαία Θέματα