Οι μέτοχοι της Nokia μαζεύουν υπογαφές για να διώξουν τον CEO της

Πριν λίγα χρόνια, η Nokia πήρε ένα μεγάλο ρίσκο, επενδύοντας ότι έχει και δεν έχει στην καινούρια τότε πλατφόρμα της Microsoft, τα Windows Phone, αφήνοντας το Symbian ουσιαστικά στην τύχη του.

Όλο αυτό πραγματοποιήθηκε κυρίως λόγο του CEO

της εταιρείας, Stephen Elop, ενώ θετικά αποτελέσματα δεν έχουν φανεί ακόμα. Στον αντίποδα, η Nokia από την πρώτη θέση που είχε ξαφνικά βρέθηκε στην τρίτη, με κίνδυνο να εκτοπιστεί από την HTC και την ZTE, άκρως ανταγωνιστικές εταιρείες από την ανατολή.

Η άσχημη οικονομική θέση αυτή οδηγεί την εταιρεία σε απολύσεις, “πάγωμα” project όπως το meltemi, αλλά και το κλείσιμο διάφορων γραμμών παραγωγής σε όλη την Ευρώπη. Αυτά, αλλά προφανώς και η μη επικερδής, για την ώρα, στροφή στην πλατφόρμα της Microsoft οδήγησε τους μετόχους την εταιρείας σε μία άσχημη για τον Elop κίνηση.

Σύμφωνα με τα φιλάνδικά μέσα ενημέρωσης, οι μέτοχοι της Nokia έχουν ξεκινήσει την καταγραφή υπογραφών, ώστε να αποκαθηλώσουν τον CEO από την θέση του. Αυτή είναι μία κίνηση η οποία δείχνει απόγνωση από την πλευρά των μετόχων, κάτι που σημαίνει πως η η οικονομική κατάσταση της Nokia είναι πολύ χειρότερη από αυτή που φαίνεται μέσα από τα μέσα ενημέρωσης και τα δελτία τύπου. Θα τα καταφέρουν άραγε και αν ναι, ποια η πορεία της Nokia; Stay Tuned..

Keywords
Τυχαία Θέματα