Android, 75% της ενέργειας καταναλώνεται για τις διαφημίσεις!

Σε μια πολύ σημαντική αποκάλυψη προχώρησε μια ομάδα από το Purdue University και τη Microsoft, σύμφωνα με την οποία η ενέργεια που καταναλώνεται κατά τη διάρκεια λειτουργίας μιας δωρεάν εφαρμογής, καταλήγει κατά βάση στην προβολή των διαφημίσεων και όχι στην ίδια την εφαρμογή!

Για να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους, οι ερευνητές κυκλοφόρησαν μια εφαρμογή με το όνομα EProf, η οποία μετράει την κατανάλωση στο “εσωτερικό” κάθε εφαρμογής.

Για παράδειγμα, το τεστ

έδειξε ότι στο αγαπημένο μας Angry Birds, οι διαφημίσεις καταναλώνουν το 75% της συνολικής ενέργειας και το ίδιο το παιχνίδι μόνο το 25%! Φανταστείτε ότι για μια ώρα παιχνιδιού που θα σας κοστίσει 15-30% μπαταρίας, οι διαφημίσεις είναι εκείνες που απαιτούν περισσότερο από 10-20%!

Οι τεράστιες ενεργειακές απαιτήσεις οφείλονται κατά βάση στην γεωγραφική υπόσταση των διαφημίσεων, αφού το κινητό σας πρέπει να στείλει μέσω 3G το στίγμα του και να λάβει σχετικές με την τοποθεσία σας διαφημίσεις. Ταυτόχρονα θα πρέπει να παραμένει σε κάποιου είδους “αναμονή” κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, καθώς θα περιμένει νέες διαφημίσεις για προβολή.

Τι μπορείτε να κάνετε για όλα αυτά; Τίποτα είναι η απάντηση. Εκτός φυσικά από το να αγοράζετε εφαρμογές χωρίς διαφημίσεις και να δοκιμάσετε την εφαρμογή EProf που αποδεικνύει όλα τα παραπάνω όταν θα κυκλοφορήσει στο Google Play σε λίγες μέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα