Android 4.2, Που πήγε η λειτουργρία πολλαπλών χρηστών στα κινητά;

Goodbyte

Το Android 4.2 ανακοινώθηκε πριν από μερικές ημέρες μαζί με όλη την γκάμα Nexus της Google. Τα νέα χαρακτηριστικά που φέρνει είναι αρκετά, με ένα από αυτά να είναι λειτουργία πολλαπλών χρηστών, ώστε να μπορούν πάνω από ένα άτομα να χρησιμοποιούν την ίδια συσκευή, χωρίς να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα των υπολοίπων.

Ενώ λοιπό το χαρακτηριστικό

αυτό λειτουργεί τέλεια στο Nexus 7 και Nexus 10, σε tablet δηλαδή, λάμπει δια της απουσίας του στο LG Nexus 4! Δικαίως θα μου πείτε πως είναι μία μάλλον άχρηστη λειτουργία για κινητό, αφού δεν αλλάζει χέρια όπως αλλάζει ένα tablet μέσα σε ένα γραφείο, ή μία οικογένεια, αλλά δεν θα έκανε και κακό αν υπήρχε!

Ωστόσο, το πρόβλημα δεν είναι της Google, αλλά της Nokia. Η τελευταία, πριν 7 χρόνια είχε καταθέσει μία πατέντα για την αλλαγή χρηστών σε περιβάλλον κινητού τηλεφώνου και την είχε κατοχυρώσει, αλλά δεν την έχει χρησιμοποιήσει έκτοτε. Έτσι η Google θα έπρεπε να πληρώσει για την άδεια χρήσης αυτής της λειτουργίας και προτίμησε να μην το κάνει.

Αν σας ενδιαφέρει αυτή η λειτουργία μην απογοητευτείτε! Η γνωστή παρέα που ακούει στο όνομα crackers/developers δεν θα αργήσει να βρει την λύση!

Το παρόν άρθρο Android 4.2, Που πήγε η λειτουργρία πολλαπλών χρηστών στα κινητά; αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα