Φλερτάρει με κλείσιμο των συνόρων η Ελλάδα (;) Οι πιέσεις συνεχίζονται

23:38 11/2/2016 - Πηγή: iPop

Μπορεί η Ελλάδα να είναι θετική στις περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, αλλά το ενδεχόμενο κλεισίματος των συνόρων δεν έχει φύγει από το τραπέζι. Σε σχετική της ανάλυση η εταιρεία πολιτικού ρίσκου, Teneo Intelligence, εκτιμά πως ακόμα και οι περιπολίες δε θα καταφέρουν να φέρουν τα απαιτούμενα αποτελέσματα

για τη χώρα.

Το Teneo Intelligence επιβεβαιώνει ότι η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, ζητά την εμπλοκή του ΝΑΤΟ για να μπορέσει να στείλει ένα δυνατό μήνυμα σε όλους όσους την έχουν επικρίνει.

Την ίδια στιγμή, η υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επιμένει επίσης πως η επιχείρηση βοήθειας του ΝΑΤΟ θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα.

Παράλληλα, όπως επιβεβαιώνει η εν λόγω μελέτη, οι Βρυξέλλες δεν κάνουν πίσω και συνεχίζουν να πιέζουν την Ελλάδα να ολοκληρώσει άμεσα την δημιουργία των hot spots και παράλληλα να μειώσεις τα μεταναστευτικά κύματα που την απειλούν.

Χαρακτηριστικά η έκθεση αναφέρει:

Για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η κρίση, η Ελλάδα άρχισε να βλέπει έντονες αντιδράσεις από τοπικές οργανώσεις και πολιτικούς κατά της κατασκευής των εγκαταστάσεων για τους πρόσφυγες

Οι αντιδράσεις κατά του Αλέξη Τσίπρα θα είναι έντονες εκτιμούν οι αναλυτές η οποίοι εστιάζουν στην αξιολόγηση από τους δανειστές που συνεχίζει να εκκρεμεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που η Ελλάδα «τρέχει» να προλάβει να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της, το Βερολίνο ασκεί πιέσεις έτσι ώστε να κλείσει η χώρας μας τα σύνορα της.

photo: Lefteris Partsalis / SOOC

The post Φλερτάρει με κλείσιμο των συνόρων η Ελλάδα (;) Οι πιέσεις συνεχίζονται appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα