Υπέροχα και εύκολα noodles με αυγό και λαχανικά

15:43 21/10/2020 - Πηγή: iPop

Φέρε την Ασία στο πιάτο σου με μια εύκολη συνταγή για noodles! Noodles με αυγό και λαχανικά στο γουόκ, έτοιμα σε μόλις μερικά λεπτά, με μια αυθεντική συνταγή.

Ένα comfort food πιάτο όπου η απλότητα συναντάει την νοστιμιά, και μπορεί να φαγωθεί είτε για μεσημεριανό είτε για βραδινό και να σε χορτάσει, αφού συνδυάζει τους υδατάνθρακες με την πρωτεϊνη (αυγό), αλλά και τα θρεπτικά συστατικά των λαχανικών.

Τι θα χρειαστείς για τα noodles
με αυγό και λαχανικά;2 συσκευασίες με instant noodles 400 γρ. μιξ λαχανικών, κομμένα σε μικρά κομμάτιαΛάδι2 κουταλιές της σούπας σόγια2 μεγάλα αυγάΑλάτιΠιπέριΣουσάμι για το σερβίρισμαΦρέσκο κόλιανδρο ή φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε φέτεςΠώς θα φτιάξεις τα noodles με αυγό και λαχανικά;Αφήνουμε να noodles σε βραστό νερό για 2 λεπτά. Στη συνέχεια, τα βρέχουμε με κρύο νερό και εάν δεν έχουν ξεκολλήσει τα “σπάμε” με τα χέρια μας.Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας. Τα πλένουμε, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια ή φέτες.Μαγειρεύουμε τα λαχανικά μας σε ένα γουόκ, όπου έχουμε προσθέσει λίγο λάδι σε δυνατή φωτιά. Θέλουμε να νιώθουμε το δάγκωμα αλλά να μην είναι σκληρά. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να “λιώσουν”.Βάζουμε ξανά το γουόκ στη φωτιά και προσθέτουμε τα noodles με 2 κουταλιές της σούπας νερό, απ’ αυτό με το οποίο τα είχαμε βράσει. Προσθέτουμε τη σόγια και ανακατεύουμε.Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό και στη συνέχεια τα χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη.Βάζουμε πάνω απ’ τα noodles το αυγό, προσθέτουμε τα λαχανικά και μειώνουμε τη φωτιά στο μέτριο.Καλύπτουμε το γουόκ κι αφήνουμε να μαγειρευτούν για 6 λεπτά, μέχρι να είναι έτοιμα και υα αυγά.Σερβίρουμε με σουσάμι και τα βότανα της επιλογής μας!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Υπέροχα και εύκολα noodles με αυγό και λαχανικά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα