Υπέρ της πολιτικής διευθέτησης του συριακού Πούτιν- Ομπάμα. Αποσύρονται τα ρωσικά στρατεύματα από τη Συρία

07:45 15/3/2016 - Πηγή: iPop

Τον Αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα, ενημέρωσε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία σχετικά με την απόφασή του να αποσύρει από την Συρία τα ρωσικά στρατεύματα. Οι δύο άνδρες τάχθηκαν υπέρ της πολιτικής διευθέτησης του συριακού πολέμου.

Ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε στον Μπαράκ Ομπάμα ότι τα στρατεύματα θα ξεκινήσουν να αποσύρονται από τη Συρία καθώς έχουν εκπληρώσει «τους βασικούς τους στόχους στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας».

Στην σχετική ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρεται ότι: «Οι

Πρόεδροι τάχθηκαν υπέρ της ενίσχυσης της διαδικασίας για την πολιτική διευθέτηση της συριακής σύρραξης και διατύπωσαν την υποστήριξή τους προς τις συνομιλίες που αρχίζουν στη Γενεύη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και την αντιπολίτευση».

Την Δευτέρα έγινε γνωστό ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν ζήτησε την απόσυρση του μεγαλύτερου αριθμού ρωσικών στρατευμάτων από τη Συρία, δηλώνοντας πως οι στρατιωτικές παρεμβάσεις στην περιοχή έχουν επιτύχει σε μεγάλο βαθμό τον σκοπό τους.

Σε συνάντηση που είχε στο Κρεμλίνο με τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας και ξένους υπουργούς, ο Βλάντιμιρ Πούτιν, υπογράμμισε πως οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία έχουν εκπληρώσει σε μεγάλο βαθμό τον στόχο τους και έδωσε εντολή για εντατικοποίηση των διπλωματικών προσπαθειών της Ρωσίας για την επίτευξη μιας ειρηνευτικής συμφωνίας.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, τόνισε ωστόσο πως, η Μόσχα θα συνεχίσει την στρατιωτική της παρουσία στη Συρία, ενώ χωρίς να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για την ολοκλήρωση της απόσυρσης των στρατιωτικών δυνάμεων από τη Συρία, υπογράμμισε πως ρωσικά στρατεύματα θα παραμείνουν στο λιμάνι της Ταρτούς, στην επαρχία Λατάκια.

Η απόσυρση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από τα συριακά εδάφη θα πραγματοποιηθεί σταδιακά. Οι διαδικασίες αναμένεται να ξεκινήσουν από σήμερα, Τρίτη, ενώ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε πως ο Ρώσος Πρόεδρος έχει ήδη ενημερώσει τον Μπασάρ Αλ Άσαντ για την απόφασή του.

The post Υπέρ της πολιτικής διευθέτησης του συριακού Πούτιν- Ομπάμα. Αποσύρονται τα ρωσικά στρατεύματα από τη Συρία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα