Υπάρχει ένα μέρος του κόσμου όπου το lockdown αποτελεί… καθημερινότητα από πάντα! Ποιο είναι αυτό;

19:14 20/11/2020 - Πηγή: iPop

Πρόκειται για το πιο απομακρυσμένο νησί στον κόσμο ή αλλιώς το μέρος που έχει πάντα “lockdown”! O λόγος για το Tristan da Cunha στη Νότια Αφρική, το οποίο βρίσκεται στα ανοιχτά του Cape Town.

Στον υπόλοιπο κόσμο, βιώνουμε τους τελευταίους ένα σχεδόν συνεχόμενο lockdown, όμως, κάποιοι άνθρωποι σ’ ένα συγκεκριμένο μέρος της γης βρίσκονται ουσιαστικά κάθε μέρα σε lockdown!

Για

να προσεγγίσει κανείς το Tristan da Cunha ή αλλιώς το πιο απομακρυσμένο νησί στον κόσμο χρειάζεται να ταξιδέψει με καράβι για 6 ολόκληρες μέρες!

Γνώρισε τον άνθρωπο που ζει στο ασφαλέστερο μέρος της γης (Photos)

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το σύμπλεγμα ηφαιστειακών νησιών στον Νότιο Ατλαντικό είναι το πιο απομακρυσμένο κατοικημένο αρχιπέλαγος στον κόσμο, σε απόσταση 2.160 χλμ., από την ακτή του Cape Town. Η περιοχή με τα νησιά αποτελείται από το ομώνυμο νησί Tristan da Cunha, που έχει διάμετρο 11 χλμ. και συνολική έκταση 98 τ.χλμ., ενώ τα υπόλοιπα είναι ακατοίκητα.

Το Tristan da Cunha είναι βρετανικό υπερπόντιο έδαφος με το δικό του Σύνταγμα.

Εκτός απ’ αυτό, τις 20 απ’ τις 30 μέρες του μήνα βρέχει συνέχεια, ενώ στο νησί υπάρχει μόνο ένας δρόμος. Ηλεκτρικό ρεύμα παρέχεται μόνο από γεννήτριες και για να βρεις τρόφιμα στο παντοπωλείο πρέπει να τα έχεις παραγγείλει μήνες πριν να θέλεις να τα καταναλώσεις.

Παρόλα αυτά, οι κάτοικοι φαίνεται πως απολαμβάνουν την καθημερινότητά τους, αφού μοιράζουν δουλειές και κέρδη μεταξύ τους και η αίσθηση της αλληλεγγύης βρίσκεται σε επίπεδα που εμείς ίσως δεν μπορούμε καν να φανταστούμε!

Περιττό να πούμε ότι στο νησί δεν υπάρχει κανένα κρούσμα κορονοϊού κι όλα που συμβαίνουν στον υπόλοιπο κόσμο δεν φαίνεται να αγγίζουν τους κατοίκους εκεί.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Υπάρχει ένα μέρος του κόσμου όπου το lockdown αποτελεί… καθημερινότητα από πάντα! Ποιο είναι αυτό; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα