Ξύπνα τον μεταβολισμό σου και χάσε τα κιλά των εορτών χωρίς κόπο

14:16 4/1/2021 - Πηγή: iPop

Η πρώτη Δευτέρα του νέου έτους, πιθανότατα σε βρήκε πάνω στη ζυγαριά να δεις πόσα κιλά πήρες από την κρεπάλη των γιορτών. Μην αισθάνεσαι άσχημα, ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος είσαι που πήρε κιλά στις γιορτές. Επίσης, δεν είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που αποφάσισε να χάσει τα κιλά που πήρε. Συνοδοιπόρος στην απόφασή σου είμαστε εμείς και θα σου κάνουμε πιο εύκολο το έργο σου. Μάθε ποιοι είναι οι τρόποι για καλύτερο μεταβολισμό, ώστε να επανέλθεις γρήγορα και αποτελεσματικά στα κιλά σου.

Τρόποι για καλύτερο μεταβολισμό:

Βάλε στη διατροφή σου το πρωινό

Pexels

Το έχουμε πει

και θα το λέμε συνέχεια! Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Πολλοί άνθρωποι παραλείπουν το πρωινό επειδή δεν έχουν το χρόνο ή γιατί απλά δεν τους αρέσει. Αν περιμένεις μέχρι το μεσημέρι για να φας, το σώμα μας όχι μόνο δεν χάνει βάρος αλλά προσαρμόζεται στις συνθήκες και επιβραδύνει την καύση, με αποτέλεσμα «χαλάει» το μεταβολισμό. Εάν σε πιέζει ο χρόνος το πρωί, μπορείς να φας κάτι γρήγορο όπως τα δημητριακά, τοστ. Πίστεψε με τα 5 λεπτά που θα κάνεις να φας, θα φανούν ευεργετικά σε βάθος χρόνου.

Πίνε τσάι

Το πράσινο τσάι έχει αποδειχθεί ότι τονώνει τον μεταβολισμό. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα αντιοξειδωτικά, που περιέχει το πράσινο τσάι μπορούν να βοηθήσουν το σώμα να αποβάλει θερμίδες, εξαιτίας της θερμότητας που προκαλείται, η οποία θερμότητα αυξάνει την καύση θερμίδων σας.

Μείνε δραστήριος όσο περισσότερο μπορείς

Pexels

Προσπάθησε να κινείσαι όσο το δυνατόν περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν έχεις δουλειά γραφείου, κάνε συχνά διαλείμματα για να περπατήσεις, έστω και για πέντε λεπτά. Επίσης, μπορείς να κάνεις ένα πολύ καλό περίπατο αφού σχολάσεις από τη δουλειά.

Αύξησε τη μυϊκή σου μάζα

Όσο μεγαλύτερη μυϊκή μάζα έχεις, τόσο περισσότερες θερμίδες καις, ακόμη και στις στιγμές ξεκούρασης. Είναι η αλήθεια πως όσο μεγαλώνουμε, χάνουμε μυϊκή μάζα. Το γεγονός αυτό καθιστά το πόσο σημαντικό είναι να γυμναζόμαστε ώστε να την διατηρήσουμε. Κάνοντας βάρη μόνο δύο φορές την εβδομάδα μπορείς να δεις μεγάλη διαφορά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ξύπνα τον μεταβολισμό σου και χάσε τα κιλά των εορτών χωρίς κόπο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα