Ξέρεις ποιος είναι «Ο μηχανισμός του δωματίου» ;

17:10 7/1/2017 - Πηγή: iPop

Το έργο του Αριστείδη Αντονά «Ο μηχανισμός του δωματίου» παρουσιάζεται από την ομάδα Apparatus από τις 9 Ιανουαρίου έως τις 14 Μαρτίου στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.

H παράσταση σημειώνεται, πως σκηνοθετείται από τη Βάσια Χρονοπούλου και θα σε ταξιδέψει σ΄ένα ιδιαίτερο δωμάτιο.

Πρόκειται για ένα άγνωστο δωμάτιο το οποίο κρύβεται πίσω από μια πόρτα και μοναδικός φύλακας είναι ένας πορτιέρης ο οποίος κρατάει το πόμολό της.

Το σημείωμα της σκηνοθέτη:

«Κλειστοφοβικό σκηνικό, ανώνυμα πρόσωπα, αδιασαφήνιστες ιεραρχίες. Στον Μηχανισμό του Δωματίου κυριαρχεί μια παράλογη δραματική

πλοκή, η οποία ξεφεύγει από τον παραδοσιακό τρόπο εξιστόρησης ενός έργου. Η λύση δεν επέρχεται, η αλήθεια γίνεται αδιάφορη, η μοίρα των ηρώων χάνεται. Το φαινόμενο της καθημερινής αποπροσωποποίησης δημιουργεί την εικόνα μιας εξουσίας αποκρυφιστικής και επικίνδυνης σε όλα της τα επίπεδα: πολιτικό, κοινωνικό, θρησκευτικό, οικονομικό. Η αδυναμία της γνώσης των κυρίαρχων μηχανισμών του «Νόμου» καταβροχθίζει την ελευθερία και τη συνείδηση των ανθρώπων, οι οποίοι κινούνται μαρτυρικά στην ανυπαρξία. Όσο κοντά και να πλησιάσει κάποιος στην πηγή της εξουσίας πάντα θα υπάρχει παραπέρα μια κλειστή και δυσπρόσιτη πόρτα. Γεγονός της εποχής μας είναι ο ρόλος που επωμίζεται και στον οποίο προσκολλάται ο καθένας σε αυτόν τον σκοτεινό μηχανισμό λειτουργίας των πραγμάτων. Ο άνθρωπος επαναπαύεται στην πεζή και επαναλαμβανόμενη καθημερινότητα και εσκεμμένα αίρεται των ευθυνών: υπακούει στην ροή του κόσμου και οποιαδήποτε αντίσταση θα σήμαινε αυτόματα ανυπακοή στους αιωρούμενους θεσμούς του Νόμου. Γίνεται, όμως, η ανθρώπινη συνείδηση να σβήσει τελείως;».

Αναλυτικά οι συντελεστές της παράστασης:Κείμενο: Αριστείδης ΑντονάςΣκηνοθεσία: Βάσια ΧρονοπούλουΣκηνικά – Κοστούμια: Λένα ΛέκκουΦωτισμοί: Δημήτρης ΜπαλτάςΕπιμέλεια κίνησης: Φαίδρα ΣούτουΜουσική επιμέλεια: Γιώργος ΚοσμίδηςΜάσκες: Μάρθα ΦωκάΒοηθός σκηνοθέτη: Μάνθα ΚαραδήμαΦωτογραφίες: Αντώνης ΛέκκοςΕπικοινωνία: Μαριάννα Παπάκη, Νώντας ΔουζίναςΠαραγωγή: ApparatusΠαίζουν οι:

Χρήστος Καπενής, Στέλλα Σαμιώτη, Βασίλης Ζώης, Ανδρέας Κανελλόπουλος

Info!

Ο μηχανισμός του δωματίου
Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Ημερομηνίες παράστασης: 9 Ιανουαρίου έως τις 14 Μαρτίου
Τιμή εισιτηρίου: 10 Ευρώ Κανονικό, 8 Ευρώ (φοιτητικό, άνω των 65), 5 Ευρώ (κάρτα ανεργίας, ΣΕΗ)

The post Ξέρεις ποιος είναι «Ο μηχανισμός του δωματίου» ; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα