Ξέρεις γιατί πρήζονται οι λεμφαδένες;

20:15 21/11/2014 - Πηγή: iPop

Στο ανθρώπινο οργανισμό υπάρχουν εκατοντάδες λεμφαδένες σκέψου ότι συνολικά όλοι οι λεμφαδένες του ανθρώπινου σώματος είναι περίπου 600. Οι λεμφαδένες ειδικεύονται στο να φιλτράρουν τα υγρά και να συλλέγουν τα ξένα σώματα που μπορεί να κυκλοφορούν στον οργανισμό. Πολλές φορές, όμως, ειδικά στην περιοχή του λαιμού πρήζονται και εσύ νιώθεις έντονη ενόχληση και πόνο στην συγκεκριμένη περιοχή, δεν μπορείς να καταπιείς με ευκολία ή πολλές έχεις και αλλοίωση στην γεύση σου.

Πότε, όμως, οι λεμφαδένες πρήζονται;Τις περισσότερες φορές που πρήζονται οι λεμφαδένες αιτία είναι από μια απλή μέχρι μια
πιο βαριά λοίμωξη. Μπορεί ο λαιμός σου να έγινε εστία μικροβίων ή ακόμα να έχεις και κάποια ιογενής λοίμωξη, όπως είναι η ερυθρά, η ανεμοβλογιά ή η λοιμώδης μονοπυρήνωση.Το ίδιο σύμπτωμα μπορεί να εμφανίζεται και σε αρκετά παρασιτικά νοσήματα, όπως είναι η ακτινομυκητιάση ή η τοξοπλάσμωση.Άλλα σπάνια κακοήθη αυτή τη φορά νοσήματα που μπορεί να χαρακτηρίζονται και από διογκωμένους λεμφαδένες είναι αυτά που επηρεάζουν τον συνδετικό ιστό του οργανισμού και μπορεί να είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα ή ο λύκος.Ακόμα και από ένα αλλεργικό σοκ μπορεί οι λεμφαδένες σου να πρηστούν. Το πρήξιμο, όμως, θα υποχωρήσει αμέσως όταν πάρεις την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Επιστροφή στην κεντρική σελίδα.
Επιστροφή στην κατηγορία.

The post Ξέρεις γιατί πρήζονται οι λεμφαδένες; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα