6 πράγματα που μπορούμε να μάθουμε από τα παιδιά

17:19 21/11/2014 - Πηγή: iPop

Συνήθως νιώθουμε εμείς υποχρεωμένοι να διδάξουμε τα παιδιά, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολλά αυτά που εμείς οι ενήλικες μπορούμε να μάθουμε από τα παιδιά. Ακολουθεί μια λίστα με όσα αξίζει να θυμηθείς και να δανειστείς από τη φιλοσοφία ενός παιδιού:

Περιέργεια. Ως παιδί ρωτούσες συνεχώς τους γονείς σου «γιατί;». Είναι φυσικό να θες να εξερευνήσεις τα πάντα, κάτι που δυστυχώς χάνεται στην πορεία. Είμαστε πλέον αυτάρκεις και παριστάνουμε ότι γνωρίζουμε τα πάντα ήδη.Νέες γνωριμίες. Όταν είσαι παιδί γνωρίζεις συνεχώς νέους ανθρώπους.
Μπορεί να πήγαινες σε ένα εστιατόριο με τους γονείς σου και να αρχίζες να παίζεις με όλα τα άλλα παιδιά. Τα παιδιά απλά απολαμβάνουν τη ζωή. Είναι τόσο εύκολο για αυτά να κάνουν νέες γνωριμίες.Όνειρα. Ένα παιδί είναι φυσιολογικό να θέλει να γίνει αστροναύτης, μάγος, να ταξιδέψει στον κόσμο… Όταν μεγαλώνεις τα όνειρά σου με κάποιο τρόπο εξατμίζονται.Σχέδια. Όταν είσαι παιδί δεν έχεις σχέδια. Δεν ξέρεις καν τι πρόκειται να κάνεις την επόμενη μέρα. Όταν ενηλικιώνεσαι αρχίζεις και έχεις πρόγραμμα και υποχρεώσεις για κάθε μέρα, ώρα, λεπτό. Η ζωή είναι σαν μια εξίσωση με πάρα πολλές μεταβλητές που δεν μπορούμε να προβλέψουμε.Φόβος. Τα παιδιά δεν φοβούνται τίποτα. Δεν ανησυχούν για τίποτα. Δεν αναλύουν τις πιθανότητες να τραυματιστούν ή να πέσουν. Δυστυχώς, τα καλύτερα πράγματα στη ζωή, όπως η αγάπη, η μετακίνηση σε μια άλλη χώρα ή πόλη, η επιχειρηματικότητα, έχει ρίσκο. Μια ζωή που καθοδηγείται από φόβο δεν θα οδηγήσει ποτέ σε ενδιαφέρουσες ιστορίες.Οικογένεια. Τα παιδιά ξέρουν ότι το μόνο πράγμα που μπορούν να εμπιστευτούν είναι οι οικογένειές τους. Η οικογένεια είναι τα πάντα γι “αυτούς. Όταν μεγαλώνουμε αρχίζουμε να ξεχνάμε τους γονείς μας και ό, τι έκαναν για εμάς. Πρέπει πάντα, όπως όταν ήμασταν παιδιά, να θυμόμαστε ότι το μοναδικό σταθερό σημείο αναφοράς και δίχτυ ασφαλείς για εμάς.

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Επιστροφή στην κατηγορία

The post 6 πράγματα που μπορούμε να μάθουμε από τα παιδιά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα