Ξεπέρασαν ξανά τους 50.000 οι πρόσφυγες στη χώρα μας- Κινητικότητα στην Ειδομένη

13:34 27/3/2016 - Πηγή: iPop

Πάνω από 50.000 είναι οι πρόσφυγες οι οποίοι βρίσκονται πλέον εντός των συνόρων της χώρας σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης. Το μεγαλύτερο ποσοστό βρίσκεται στην Βόρεια Ελλάδα. Την ίδια στιγμή κινητικότητα υπάρχει στην Ειδομένη, καθώς πρόσφυγες και μετανάστες τονίζουν πως θα προσπαθήσουν να περάσουν τα σύνορα.

Όπως επιβεβαίωσε το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης την Κυριακή ο αριθμός των προσφύγων ανέρχεται σε 50.256, ενώ τα 28.518 άτομα αυτή τη

στιγμή είναι στην βόρεια πλευρά της Ελλάδας.

Στα νησιά του Αιγαίο έχουν καταγραφεί 4.668 άτομα, με τον κύριο όγκο να είναι στη Λέσβο (2.463).

Την ίδια στιγμή στο νομό Αττικής βρίσκονται 14.150 άτομα με το λιμάνι του Πειραιά να φιλοξενεί 5.330.

Πόσο είναι τα άτομα που είναι στον καταυλισμό της Ειδομένης;

11.500 άνθρωποι διαμένουν εντός του καταυλισμού και άλλα 8.690 φιλοξενούνται σε κοντινές με τα σύνορα περιοχές.

Αναλυτικά ο πίνακας με τους αριθμούς των προσφύγων:Τι συμβαίνει στην Ειδομένη;

Επί ποδός βρίσκονται οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην Ειδομένη. Αρκετά είναι τα άτομα τα οποία βρίσκονται συγκεντρωμένα στις σιδηροδρομικές γραμμές και περιμένουν, καθώς όπως τονίζουν «άκουσαν πως θα ανοίξουν τα σύνορα».

Στον καταυλισμό υπάρχει μεγάλη κινητικότητα και οι πρόσφυγες είναι έτοιμοι να προσπαθήσουν να περάσουν τα σύνορα.

Να σημειωθεί πως από νωρίς το πρωί της Κυριακής άρχισαν να συγκεντρώνονται πάνω στις γραμμές πρόσφυγες τόσο από τον καταυλισμό αλλά και από κέντρα προσωρινής μετεγκατάστασης, όπως αυτά της Νέας Καβάλας και των Γιαννιτσών.

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο το πρωί της Κυριακής Σύρος πρόσφυγας ο οποίος έφτασε με συμπατριώτες του από τα Γιαννιτσά, τόνισε:

Ακούσαμε ότι σήμερα θα ανοίξουν τα σύνορα και ήρθαμε να περάσουμε. Μας είπαν ότι θα είναι μαζί μας ο Ερυθρός Σταυρός και 500 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο

Έντονη είναι η κινητοποίηση της αστυνομίας, καθώς συνεχώς με ανακοινώσεις μέσω των μεγαφώνων, στα αραβικά και τα φαρσί απευθύνει έκκληση στους πρόσφυγες και τους μετανάστες να φύγουν από τη σιδηροδρομική γραμμή τονίζοντας πως τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά.

Οι πρόσφυγες κρατούν χαρτόνια και κομμάτια ύφασμα, όπου γράφονται συνθήματα, όπως: «Η ελεύθερη μετακίνηση είναι δικαίωμα όλων», «Καμιά βία, θέλουμε μόνο να περάσουμε»,«Μην μας χτυπήσετε», και «Ανοίξτε τα σύνορα».

Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους μετανάστες να αποχωρήσουν από τον καταυλισμό της Ειδομένης και να πάνε στα κέντρα φιλοξενίας τα οποία έχουν δημιουργηθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας.

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Ξεπέρασαν ξανά τους 50.000 οι πρόσφυγες στη χώρα μας- Κινητικότητα στην Ειδομένη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα