Ξεκίνησε η εκκένωση του Κορδελιού

10:27 11/2/2017 - Πηγή: iPop

Το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε η εκκένωση του Κορδελιού η οποία στόχο έχει την εξουδετέρωση της βόμβας του β’ Παγκόσμιου Πολέμου που βρίσκεται εκεί. Θυμίζουμε, πως η αστυνομία, από την πλευρά της, έχει ήδη διαβεβαιώσει, ότι θα περιφρουρήσει την επιχείρηση με χίλιους αστυνομικούς και επίσης υπογραμμίζει, πως θα τοποθετηθεί κορδέλα μήκους τριάντα χιλιομέτρων για να καλυφθεί όλη την περιφέρεια της ζώνης εκκένωσης.

Η διαδικασία μεταφοράς από το ΕΚΑΒ ατόμων των οποίων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του

πληθυσμού σε δομές όπου θα διανυκτερεύσουν και θα φιλοξενηθούν μέχρι να λήξει η επιχείρηση απενεργοποίησης της βόμβας ξεκίνησε στις επτά το πρωί.

Τονίζουμε, πως εκτός από των υπολοίπων κατοίκων από το Κορδελιό θα πρέπει να φύγουν 320 άτομα με αναπηρία, ασθενείς σε κατάκλιση και γενικά πολίτες οι οποίοι έχουν πρόβλημα μετακίνησης.

Σε ό,τι αφορά την πρόσβαση στη ζώνη εκκένωσης, θα απαγορεύεται από τις 10 το πρωί και μετά την Κυριακή.

Οι μετακινήσεις με τα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα γίνονται δωρεάν στα δρομολόγια για τη μετακίνηση των πολιτών της περιοχής, ενώ θα διατεθούν όσα οχήματα απαιτηθούν για τη διαδικασία.

Θυμίζουμε, ότι την Παρασκευή ο στρατός δημιούργησε ανάχωμα γύρω από το σημείο όπου εντοπίστηκε η βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο Κορδελιό.

Στο πλευρό των κατοίκων και ο ΠΑΟΚ:

Ο ΠΑΟΚ, θέλοντας να σταθεί στο πλευρό των κατοίκων τους δίνει τη δυνατότητα να περάσουν τον χρόνο τους στην Τούμπα.

Η ανακοίνωση της ομάδας:

«Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο πρόβλημα, μια ολόκληρη κοινωνία να πρέπει να ξεσπιτωθεί για να απασφαλιστεί μια βόμβα ξεχασμένη από τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο!

Την ασφάλεια που θα στερηθούν για κάποιες ώρες οι κάτοικοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης, την προσφέρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και το… δεύτερο σπίτι τους, η Τούμπα!

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, ώρα 10.00 π.μ. θα ανοίξουν οι Θύρες 1-2-3 για την ελεύθερη είσοδο όλων όσων επιθυμούν να παρακολουθήσουν στις 11.00 π.μ., στην ηλεκτρονική οθόνη του γηπέδου, το ντοκιμαντέρ «90 Χρόνια ΠΑΟΚ – Νοσταλγώντας το μέλλον».

Στη συνέχεια ποδοσφαιριστές καθώς και παλαίμαχοι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα παρευρεθούν στο PAOK FC Official Store για την υπογραφή αυτόγραφων και την λήψη φωτογραφιών με τους φίλους της ομάδας.

Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους σε μία ασπρόμαυρη Κυριακή μακριά από εκπλήξεις και… εκρήξεις».

Διαβάστε επίσης:

Διαδραστικός χάρτης με τις περιοχές που θα εκκενωθούν για την εξουδετέρωση της βόμβας στο Κορδελιό

The post Ξεκίνησε η εκκένωση του Κορδελιού appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα