Dijsselbloem: Πιθανώς μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα οι Θεσμοί στην Αθήνα

21:03 10/2/2017 - Πηγή: iPop

Ανακοίνωση εξέδωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στις Βρυξέλλες, στην οποία έδωσαν το παρών οι κ.κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης, αλλά και εκπρόσωποι των Θεσμών.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, κατά τη συνάντηση επιτεύχθηκε πρόοδος, ωστόσο, δεν ορίστηκε ημερομηνία για την επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα. Στην σχετική ανακοίνωση του Jeroen Dijsselbloem

αναφέρεται ότι πιθανώς οι αποστολές να επιστρέψουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο ΥΠΟΙΚ της Ελλάδας και οι εκπρόσωποι των Θεσμών είχαν μια είχαν μια εποικοδομητική συνάντηση σχετικά με την πορεία των εργασιών της δεύτερης δεύτερης αξιολόγησης.

Υπάρχει μια σαφής κατανόηση ότι η έγκαιρη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι προς το συμφέρον όλων.

Σημειώθηκε σημαντική πρόοδος σήμερα και είμαστε κοντά σε κοινό έδαφος προκειμένου οι αποστολές των Θεσμών να επιστρέψουν στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.

Θα προβούμε σε ανάλυση της περαιτέρω προόδου της δεύτερης αξιολόγησης κατά τη διάρκεια του επόμενου Eurogroup».

Ποιοι συμμετείχαν στη συνάντηση;

Τον συντονισμό της συνάντησης είχε αναλάβει ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem. To παρών έδωσαν ακόμα οι κ.κ. Regling (ESM), Coeure (ΕΚΤ), Buti (Κομισιόν), Weiser (επικεφαλής EWG) όπως επίσης και οι επικεφαλής των Θεσμών στις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα.

Τι ζητούν Ευρωπαίοι και ΔΝΤ;

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, Ευρωπαίοι και ΔΝΤ ζητούν απ’ την Ελλάδα τη λήψη μέτρων ύψους 1,8 δις ευρώ μέχρι το 2018 κι επιπλέον μέτρα 1,8 δις μετά το 2018, δηλαδή κατά τη λήξη του προγράμματος. Τα μέτρα αφορούν τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, αλλά και τις περικοπές στις συντάξεις.

Τα μέτρα 3,6 δις αντιστοιχούν συνολικά στο 2% του ΑΕΠ.

Photo: Reuters

The post Dijsselbloem: Πιθανώς μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα οι Θεσμοί στην Αθήνα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα