Ξεκίνησαν οι πρώτες δοκιμές για το εμβόλιο της ανεμοβλογιάς στη Βρετανία

18:52 4/3/2016 - Πηγή: iPop

Οι πρώτες δοκιμές για το εμβόλιο της ανεμοβλογιάς έχουν ξεκινήσει σε νοσοκομεία της Βρετανίας. Το εμβόλιο εκτιμάται να έχει ένα ποσοστό επιτυχίας 98% στα παιδιά και 75 % στους ενηλίκους!

Τα νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησαν τις πρώτες δοκιμές ενός νέου εμβολίου, το οποίο αποτρέπει την εμφάνιση της ανεμοβλογιάς. Αντίστοιχα εμβόλια για την ασθένεια είναι σήμερα διαθέσιμα στη Γερμανία και τις ΗΠΑ, αλλά μέχρι σήμερα δεν περιλαμβανόταν

στην ιατρική ρουτίνα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ιστοσελίδα NHS εξηγεί πως το εμβόλιο της ανεμοβλογιάς δεν συμπεριλαμβανόταν μέχρι σήμερα, στους προβλεπόμενους εμβολιασμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς υπήρχαν φόβοι για εμφάνισης σημαντικών παρενεργειών, όπως η εμφάνιση έρπητα ζωστήρα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρές επιπλοκές.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ωστόσο πως το συγκεκριμένο εμβόλιο, το οποίο είχε άδεια στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2013, παρέχει 98% προστασία κατά της ανεμοβλογιάς σε παιδιά και 75% σε εφήβους και ενήλικες.

Ανεμοβλογιά, που προκαλείται από τον ιό της ανεμοβλογιάς, είναι μια κοινή και σχετικά ήπιας μορφής ασθένεια, η οποία διαρκεί από πέντε έως δέκα ημέρες. Στα συμπτώματα συμπεριλαμβάνονται κόκκινα εξανθήματα και έντονη φαγούρα. Ωστόσο, σε ευάλωτα παιδιά και ενήλικες, μπορεί να οδηγήσει και σε πιο σοβαρές ιατρικές περιπτώσεις, όπως πνευμονίες, λοιμώξεις του δέρματος, και εγκεφαλίτιδες.

Οι πρώτες δοκιμές γύρω από το εν λόγω εμβόλιο της ανεμοβλογιάς, διεξάγονται στο NIHR Wellcome Trust Southampton Clinical Research Facility και στο νοσοκομείο St George’s στο νότιο Λονδίνο, καθώς και σε νοσοκομεία του Μπρίστολ και της Οξφόρδης.

Η Katrina Cathie, παιδίατρος και κύρια ερευνήτρια για τις πρώτες δοκιμές του εμβολίου της ανεμοβλογιάς στο Ηνωμένο Βασίλειο, δηλώνει πως η ομάδα της είναι εξαιρετικά ικανοποιημένη, να αποτελεί μέρος της συναρπαστικής αυτής δοκιμής.

Η ίδια εξηγεί ότι η μελέτη του συγκεκριμένου εμβολίου, θα δώσει τη δυνατότητα στους γιατρούς να διαπιστώσουν κατά πόσο θα πρέπει να αναπτυχθεί μια νέα έκδοση του εμβολίου:»Μέσα από αυτή τη μελέτη, θα μάθουμε αν μια νέα έκδοση του εμβολίου είναι καλύτερη από την τρέχουσα έκδοση», δηλώνει χαρακτηριστικά

The post Ξεκίνησαν οι πρώτες δοκιμές για το εμβόλιο της ανεμοβλογιάς στη Βρετανία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα