Ξεκίνησαν να γεμίζουν τα ταμεία από τη λίστα Λαγκάρντ (;)

16:57 2/2/2016 - Πηγή: iPop

Σιγά- σιγά αρχίζουν να γεμίζουν τα ταμεία του κράτους από την λίστα Λαγκάρντ. Το πρώτο βήμα έγινε από τον Σταύρο Παπασταύρου ο οποίος -αν και αρνείται όλα όσα του καταλογίζουν- πλήρωσε το πρόστιμο των 3,5 εκατ. ευρώ που του επιβλήθηκε από τις φορολογικές αρχές.

Αν και πλήρωσε το πρόστιμο που του επιβλήθηκε, ο κ. Παπασπύρου δηλώνει έτοιμος να προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια.

Αξίζει να τονιστεί πως ήδη έχουν σταλεί τα πρώτα 30 σημειώματα στους Έλληνες καταθέτες των οποίων τα ονόματα βρίσκονται στη λίστα Μπόργιανς. Οι 14 από τους 30 υπέβαλαν ήδη συμπληρωματική δήλωση

εισοδήματος.

Το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ που πλήρωσε την Τρίτη ο κ. Παπασταύρου του είχε καταλογιστεί ως πρόστιμο από το ΚΕΦΟΜΕΠ για τα αδήλωτα ποσά που είχαν εντοπιστεί σε τραπεζικό λογαριασμό του.

Ο κ.Παπασταύρου, ο οποίος είναι δικηγόρος και είχε διατελέσει σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως αν και πλήρωσε το χρηματικό ποσό που του ζητήθηκε, σκοπεύει, όμως να προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια και να ζητήσει την ακύρωσή του.

Αναλυτικά, η ανακοίνωσή του ο κ. Παπασταύρου:

«Προχώρησα σήμερα, για λόγους συμμόρφωσης στις διατάξεις που προβλέπουν την καταβολή ταμειακά βεβαιωμένων ποσών, στην εξόφληση των προστίμων που μου καταλογίσθηκαν άδικα για τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο δεν ήμουν δικαιούχος. Με βάση ένα κατασκευασμένο «στοιχείο», αγνώστου ταυτότητας και προέλευσης, επιχειρήθηκε η προσωπική και επαγγελματική μου διαπόμπευση.

Η καταβολή έγινε μέσω δανείου που αναγκάστηκα να πάρω από τον πραγματικό δικαιούχο του λογαριασμού καθώς προσωπικά ουδέποτε απέκτησα ούτε και διαθέτω τέτοιο ποσό. Δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν αποδέχομαι τον υπό κρίση καταλογισμό. Προχωρώ στην άσκηση όλων των προβλεπομένων από τη νομοθεσία ενδίκων ενεργειών, προκειμένου να διαγνωστεί από τις δικαστικές αρχές η σε βάρος μου αδικία και να ακυρωθεί το σχετικό πρόστιμο. Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος αυτής, της επώδυνης για εμένα, διαδικασίας θα δικαιωθώ».

The post Ξεκίνησαν να γεμίζουν τα ταμεία από τη λίστα Λαγκάρντ (;) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα