Οι λόγοι που αγαπάμε τόσο πολύ τα κατοικίδιά μας

14:33 4/10/2020 - Πηγή: iPop

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων που είναι σήμερα, Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020, πήρα την απόφαση να σου πω όλους τους λόγους που αγαπάμε τα κατοικίδια μας. Είναι περισσότεροι από όσοι φαντάζεσαι και σίγουρα αν έχεις κι εσύ ένα τετράποδο στην οικογένεια σου θα καταλάβεις απόλυτα τι εννοώ, αν πάλι δεν έχεις ίσως σου δοθεί η αφορμή να αποκτήσεις!

Οι λόγοι που αγαπάμε τόσο πολύ τα κατοικίδιά μας

Για αρχή, είναι πολλά περισσότερα από κατοικίδια, είναι μέλη της οικογένειας μας. Είναι ο κολλητός μας στον οποίο μιλάμε (ναι, μιλάμε με τις ώρες για κάθε πρόβλημα και ας μην παίρνουμε απάντηση, τουλάχιστον

όχι λεκτική), είναι η αγκαλιά που χρειαζόμαστε, είναι η δόση χαράς που πολλές φορές ψάχνουμε και αμέτρητα άλλα ακόμα!

Η ευτυχία τους είναι η ευτυχία μας. Το να είναι υγιή είναι τόσο σημαντικό όσο είναι να είμαστε υγιείς όλοι. Κάθε φορά που μπορεί να αρρωστήσει ή να αρχίσει να κλαίει επειδή έχει “ερωτική απογοήτευση” από ένα θηλυκό που είναι σε οίστρο και το μύρισε στο δρόμο, όλες οι φορές που μπορεί να παίζει ή να κάνει ζημιές στο σπίτι, να φάει κάτι που δεν πρέπει ή να πεταχτεί στο δρόμο… Όλες αυτές οι στιγμές είναι στιγμές ευτυχίας ή θλίψης, οι οποίες όμως δε συγκρίνονται με τίποτα άλλο.

Pixabay

Γιατί;

Γιατί όταν θα γυρίσεις κουρασμένη από τη δουλειά θα είναι εκεί κουνώντας την ουρά, πλημμυρισμένο από ευτυχία που γύρισες στο σπίτι σα να είναι το μοναδικό πράγμα που θέλει από τη ζωή του.

Δεν είναι όμως μόνο τα σκυλιά αυτά που κάνουν τη ζωή να έχει νόημα. Είναι οι γάτες που τους μιλάς και σου νιαουρίζουν πίσω, που σκαρφαλώνουν στον ώμο σου γιατί εκεί θέλουν, που γουργουρίζουν κάθε φορά που τις χαϊδεύεις με τόση ευχαρίστηση που κάνουν τον ήχο αυτό να είναι ό,τι πιο γλυκό θα ακούσεις μέσα στη μέρα.

Δε μπορώ να σκεφτώ κανένα μικρό ή μεγάλο, χνουδωτό ή όχι ζωάκι που να μη σου προσφέρει κάτι, κάθε ένα με τον τρόπο του. Επειδή δε μιλάνε τη γλώσσα σου δε σημαίνει τίποτα, γιατί έχουν άλλους τόσους τρόπους να σου δείξουν πως αισθάνονται, αρκεί να είσαι εκεί για να στο δείξουν. Είναι σα τα παιδιά, θέλουν το χρόνο σου και τίποτα άλλο!

Αν δεν έχεις ακόμα κάποιο κατοικίδιο... Σου συνιστώ ανεπιφύλαχτα να αποκτήσεις!

Κάν’ το χθες! Μην αργείς… Θα καταλάβεις το λόγο από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα μπείτε μαζί στο σπίτι!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Οι λόγοι που αγαπάμε τόσο πολύ τα κατοικίδιά μας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα