Ξεκίνα να μην ζητάς την άδεια κανενός!

17:51 17/3/2021 - Πηγή: iPop

Μεγαλώσαμε μαθαίνοντας ότι πρέπει να ζητάς την άδεια των γύρω σου όταν θέλεις να κάνεις οτιδήποτε. Κι αυτό σε ορισμένα περιβάλλοντα είναι φυσικό και αναμενόμενο (πχ στο σχολείο), όμως, σαν στάση ζωής αυτή η λογική μπορεί να μας κρατήσει πίσω.

Σήμερα, λοιπόν, θα σου μιλήσω για την άδεια που χρειάζεσαι. Αν παρατηρήσεις καλά γύρω σου υπάρχουν πολλές κατηγορίες ανθρώπων, εγώ σήμερα θα σου μιλήσω για τον άνθρωπο που χρειάζεται να πάρει άδεια. Όταν πήγε ο μικρός μου γιος στο σχολείο, εκεί γύρω στα τρία, έμαθε ότι αν χρειάζεται να βγει από την τάξη, θα πρέπει να ζητήσει την άδεια από τη δασκάλα

του. Η ίδια συνήθεια του έμεινε και στο σπίτι, κάθε φορά που ήθελε να πάει στο μπάνιο λοιπόν με ρωτούσε: «Μπορώ να πάω στο μπάνιο;» (Αυτό μου είχε κάνει εντύπωση στην αρχή γιατί δεν ήταν κανόνας του σπιτιού μας το να ζητήσεις άδεια αλλά του σχολείου.)

Αν θυμάσαι όταν ήσουν και εσύ παιδί (ίσως) ζητούσες άδεια και στο σχολείο αλλά και από τους γονείς σου για να κάνεις διάφορα πράγματα ειδικά μέχρι τα 18, εκείνο το ορόσημο που όλοι περιμέναμε με λαχτάρα και μόλις ήρθε ουσιαστικά μικρές διαφορές υπήρχαν σε σχέση με πριν, όπως το δικαίωμα ψήφου και το να πάρεις δίπλωμα.

Είναι, λοιπόν, άνθρωποι που νιώθουν την ανάγκη να πάρουν άδεια από το περιβάλλον τους για να ζήσουν, ακόμα και μετά τα δεκαοκτώ. Οι επιλογές τους από το μικρότερο, όπως τι μπλούζα θα πάρουν ή τι κραγιόν να μην γίνεται με βάση το δικό τους κριτήριο αλλά την άδεια (γνώμη) κάποιου άλλου. Έχουν την ανάγκη να ζητήσουν την άδεια, για το πού θα ζήσουν, με ποιον θα ξυπνήσουν το πρωί, πού θα παράγουν έργο. Υποσυνείδητα, ζητούν άδεια και πάντα την αναζητούν και χωρίς αυτήν την άδεια δεν μπορούν να κάνουν αυθόρμητες κινήσεις. 

Όταν δεν ζητάς την άδεια, είσαι ελεύθερος να πετάξεις!

Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει ποτέ την αλληγορία με το πουλί. Θα στο πω με δικά μου λόγια γιατί πάνε χρόνια που το διάβασα. Ζούσε κάποτε ένα πουλί στην αυλή κάποιου βασιλιά, ήταν πολύ όμορφο αλλά δεν πετούσε πάρα μόνο κάθόταν σε ένα κλαδί. Μια μέρα ο βασιλιάς κάλεσε ένα σοφό και του ζήτησε να κάνει το πουλί να πετάξει. Ο σοφός έκοψε το κλαδί και το πουλί πέταξε. Ήταν τόσο απλό! Η ικανότητα να «πετάξουμε» είναι πάντα μέσα μας αρκεί να το πάρουμε εμείς απόφαση. 

Αν εσφαλμένα μεγαλώσαμε σε τόσο προφυλαγμένα περιβάλλοντα που να μην μας ενθάρρυναν το πέταγμα, σαφώς δεν εξετάζω εδώ το γιατί και το πώς, αυτό ανήκει στο παρελθόν και το παρελθόν είναι εδώ για να διδάξει και όχι για να μαλώσει, να θυμώσει ή οτιδήποτε, δε σημαίνει ότι είμαστε υποχρεωμένοι να το συνεχίσουμε και τώρα στη ζωή μας. 

Είσαι ο cheerleader της ζωής σου;

Σκέψου ότι ξυπνάς σε εκείνη την μέρα που είσαι εντελώς απελευθερωμένος από άδειες. Ότι έχοντας ελεύθερη βούληση κάνεις μόνο αυτό που ευχαριστεί εσένα. Πας στην εργασία των ονείρων σου, ζεις στο σπίτι που έφτιαξες όπως αρέσει σε εσένα, οδηγείς το αυτοκίνητο που πάντα ονειρευόσουν, ξυπνάς στο πλευρό του ανθρώπου που είσαι πεπεισμένος ότι είναι ο άνθρωπος της ζωής σου. Τόσο απλά, σαν μια απόφαση ενός δευτερολέπτου. Χωρίς κανένα συμβιβασμό.

Να ζητήσεις την άδεια μόνο από τον εαυτό σου, ή ούτε και από αυτόν, να μη ζητήσεις την άδεια κανενός! Να το κάνεις, με θράσος. Κάπου- κάπου χρειάζεται και το θράσος, ειδικά για τα θέλω μας,  γίναμε politically correct αλλά το μέσα μας βράζει. Όλο αυτό που βράζει τι σε στάματα από το να το εκτονώσεις; Ποιες δράσεις θα κάνεις;

Σε φιλώ

Λαμπρινή

Βιογραφικό

Είμαι η Λαμπρινή Λαδά (Instagram account – Site), κάπου γύρω στο 2018 ξεκίνησα το μαγικό ταξίδι προς την αυτοβελτιώση και την αυτογνωσία. Ο πρώτος σταθμος αυτού του ταξιδιού, με έβγαλε στο Coaching. Είμαι κάτοχος του Certificate of Coaching, του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου με εξειδίκευση στο Life Coaching. 

Αποστολή μου είναι να βοηθήσω με τα εφόδια που έχω αποκτήσει, όσους περισσότερους ανθρώπους μπορώ, να βρουν το σκοπό της ζωής τους και να εργαστούν γι’ αυτόν, μιας που είμαι βέβαιη ότι όλο αυτό, μπορεί να βγάλει από μέσα μας την προσωπική μας λάμψη.  

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ξεκίνα να μην ζητάς την άδεια κανενός! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξεκίνα,xekina