Βρήκαμε το απόλυτο φθινοπωρινό γλυκό και δεν είναι άλλο από το κέικ καραμέλας με κολοκύθα!

17:25 21/10/2021 - Πηγή: iPop

Έχεις όρεξη για γλυκό αλλά δεν ξέρεις τι να φτιάξεις; Έχουμε την καλύτερη συνταγή για κέικ καραμέλας και κολοκύθα! Ένα ιδιαίτερο κέικ που θα σου πάρει το μυαλό! Μπορεί να είναι λίγο δύσκολη η εκτέλεση, αλλά αξίζει τον κόπο!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη συνταγή για κέικ καραμέλας:

Για το κέικ

80 ml ελαιόλαδο450 γρ. μίγμα για κέικ βανίλιας
(από τα μιξ για κέικ που θα βρεις εύκολα στο σούπερ μάρκετ)½ x 425γρ πουρέ κολοκύθας125 ml γάλα 4 μεγάλα αυγά1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, 1/4 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ, 1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο και μια πρέζα γαρύφαλλο όπου τα ανακατεύεις και δημιουργείς ένα μείγμα

Για το γαρνίρισμα

4 κουταλιές της σούπας σάλτσα καραμέλας από ένα βάζο


Για τη γέμιση

225 γραμμάρια τυρί κρέμα125 γρ ζάχαρη άχνη1 κουταλάκι μπαχαρικό κολοκυθόπιτας½ x 425γρ πουρέ κολοκύθας440ml διπλή κρέμα

Για τη διακόσμηση

70 γρ πεκάν, φρυγανισμένα και χοντροκομμένα

Συνταγή για ψητή κολοκύθα με ντοματίνια και μοτσαρέλα – Ένας ακαταμάχητος φθινοπωρινός συνδυασμός!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:Προθέρμανε το φούρνο στους 180C/160C ανεμιστήρα/αέριο 4. Λάδωσε και στρώσε τις βάσεις των δύο φορμών κέικ 23εκ. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπησε το λάδι, το μείγμα κέικ, τον πουρέ κολοκύθας, το γάλα, τα αυγά και το μείγμα μπαχαρικών μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξε το μείγμα στις φόρμες του κέικ και ψήσε για 22-25 λεπτά.Χτύπα για λίγο το τυρί κρέμα σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψει, μετά πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη, το μπαχαρικό και τον πουρέ κολοκύθας και χτύπα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ένα άλλο μπολ χτύπα την κρέμα γάλακτος και ρίξε την στο μείγμα της κρέμας.Όταν κρυώσουν τα κέικ, κόψε το κάθε ένα στη μέση οριζόντια, ώστε να έχεις τέσσερα λεπτά παντεσπάνια.Βάλτε το κάτω στρώμα σε ένα πιάτο, άλειψε με 1 κουταλιά της σούπας dulce de leche, και στη συνέχεια τοποθέτησε τη γέμιση.
Πρόσθεσε το επόμενο στρώμα και επανάλαβε την ίδια διαδικασία.

Για να φτιάξεις το δικό σου Dulce de leche:

Για να φτιάξουμε την καραμέλα ή αλλιώς το Dulce de leche, αφαιρούμε την ετικέτα απ’ το ζαχαρούχο, κάνουμε στο πάνω μέρος δύο μικρές τρύπες και το βυθίζουμε σε νερό που βράζει.Προσοχή, δεν πρέπει το νερό να φτάνει μέχρι πάνω, καθώς θα μπει μέσα στη συσκευασία.Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία κι αφήνουμε για 3-4 ώρες. Συμπληρώνουμε νερό όποτε χρειάζεται. Έτοιμη καραμέλα μας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Βρήκαμε το απόλυτο φθινοπωρινό γλυκό και δεν είναι άλλο από το κέικ καραμέλας με κολοκύθα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα