Food lovers ενωθείτε να βγούμε για φαΐ! Έρευνα έδειξε πως η Αθήνα είναι η καλύτερη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα για τους λάτρεις του φαγητού

14:09 21/10/2021 - Πηγή: iPop

Είναι γεγονός! Νικήσαμε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και η Αθήνα, σύμφωνα με μελέτη, είναι η καλύτερη πόλη για τους food lovers! Μάλιστα, αποδείχθηκε πως το να ζεις σε μια περιοχή με καλύτερες επιλογές για φαΐ και άφθονο delivery μπορεί να προσθέσει έως και 42.590 ευρώ στην αξία του σπιτιού σου. Τώρα εξηγούνται όλα.

Η έρευνα προέκυψε με αφορμή τη συγκεκριμένη μελέτη και

οι ειδικοί στο Uswitch.com θέλησαν να ανακαλύψουν τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να ευχαριστηθούν φαΐ όλοι οι food lovers! Αφού ανέλυσαν τον αριθμό των εστιατορίων με τέσσερα, ή περισσότερα, αστέρια σε κάθε πόλη, την μέση τιμή ενός γεύματος και την μέση βαθμολογία που μπορεί να πάρει ένα μέρος που προσφέρει γρήγορο φαγητό κατέληξαν στα αποτελέσματα και τα μοιράζονται μαζί σου!

Αθήνα καλύτερη πόλη για φαΐ: Στιγμές χαράς για τους food lovers!

Η ιστορική πόλη και πρωτεύουσα της Ελλάδας, η Αθήνα μας, έρχεται στις μετρήσεις και στις έρευνες για την καλύτερη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα για τους λάτρεις του φαγητού, με συνολική βαθμολογία 88,47 στα 100. Έτσι με μεγάλη άνεση κέρδισε άξια την πρώτη θέση!

Την Αθήνα μας ακολουθεί το Βελιγράδι στης Σερβία που κατατάσσεται ως η καλύτερη πρωτεύουσα για χορτοφαγικά εστιατόρια. Είναι, επίσης, η δεύτερη φθηνότερη πόλη για φαγητό, μετά το Βουκουρέστι, την πρωτεύουσα της Ρουμανίας.

Στην τρίτη θέση έχουμε την πρωτεύουσα της Ανατολικής Ευρώπης, τη Σόφια. Αν ποτέ την επισκεφτείς να ξέρεις πως έχει τα καλύτερα καφέ σε ολόκληρη την Ευρώπη και αρκετά τίμια φαστ φουντάδικα.

Unsplash / Christos PapandreouΤο Παρίσι δεν κατάφερε να μπει ούτε στην πρώτη 15άδα

Αφού σου ανακαλύψαμε το top 3 φαντάζομαι πώς θα είσαι περήφανη γι’ αυτή τη νίκη και ταυτόχρονα λίγο προβληματισμένη. Είμαι σίγουρη ότι αναρωτιέσαι που είναι το Παρίσι. Παρά το γεγονός ότι κάποτε ονομαζόταν «γαστρονομική πρωτεύουσα του κόσμου», το Παρίσι πέφτει στην 24η θέση με μια θλιβερή βαθμολογία για τη γεύση των πιάτων του, τα οποία είναι και αρκετά ακριβά! Η μέση τιμή ενός γεύματος στην πόλη είναι 27,03 ευρώ. Η γαλλική πρωτεύουσα κατέχει επίσης κακή θέση για τα καφέ της, με βαθμολογία 8,39 στα 10, την πέμπτη χαμηλότερη στην Ευρώπη.

Unsplash / ad LimcacoΑν αγαπάς το φαί μην πας στη Στοκχόλμη

Την πιο χαμηλή βαθμολογία 15,99/100, την κέρδισε η Στοκχόλμη. Με τη δεύτερη υψηλότερη μέση τιμή ενός γεύματος (61,28 ευρώ) πίσω από τη Δανία (67,89 ευρώ), η σουηδική πρωτεύουσα δε θα μπορέσει να σε ευχαριστήσει με τις γεύσεις της, αλλά για να λέμε την αλήθεια θα σε αποζημιώσει με το φανταστικό τοπίο της.

Unsplash / Anna Hunko

Την Στοκχόλμη ακολουθούν το Όσλο, η πρωτεύουσα της Νορβηγίας, και το Λουξεμβούργο. Τώρα, λοιπόν, που έχεις γνώση επί του θέματος θα γνωρίζεις τι σε περιμένει όταν επισκέπτεσαι μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα και θα αποφεύγεις τις ατυχείς και δυσάρεστες εκπλήξεις που αφορούν το φαΐ.

Προς το παρόν, όμως, νιώσε τυχερή και βγες έξω για φαΐ!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Food lovers ενωθείτε να βγούμε για φαΐ! Έρευνα έδειξε πως η Αθήνα είναι η καλύτερη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα για τους λάτρεις του φαγητού εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα