Βρετανία: O Kevin Spacey εμφανίστηκε στο δικαστήριο κι αφέθηκε ελεύθερος- Πότε θα συνεχιστεί η δίκη;

16:40 16/6/2022 - Πηγή: iPop

Μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του, εμφανίστηκε ο Kevin Spacey στο δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο χωρίς περιοριστικούς όρους, ενώ η δίκη θα συνεχιστεί τον Ιούλιο. Ο ηθοποιός αρνείται όλες τις κατηγορίες εναντίον του.

Ο συνήγορός του δήλωσε συγκεκριμένα πως ο Spacey αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες για σεξουαλικά αδικήματα. Ο ηθοποιός κατηγορείται για πέντε αδικήματα που φέρεται να διέπραξε στη Βρετανία σε βάρος 3 ανδρών -τα τέσσερα αφορούν σεξουαλική

επίθεση με θωπείες και ένα σοβαρότερο που αφορά τον εξαναγκασμό ενός προσώπου σε σεξουαλική πράξη που περιλαμβάνει διείσδυση χωρίς τη συγκατάθεσή του, η οποία διαφοροποιείται από τον βιασμό, που στο αγγλικό δίκαιο προϋποθέτει διείσδυση με πέος.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο ηθοποιός είχε υποχρεώσει επίσης έναν άνδρα σε στοματικό σεξ.

Ο Kevin Spacey έφτασε στο δικαστήριο φορώντας γυαλιά οράσως και γαλάζιο κοσοτούμι, ενώ απ’ έξω τον περίμεναν πολλοί δημοσιογράφοι. Οι σωματοφύλακές του προσπάθησαν ν’ ανοίξουν τον δρόμο για να περάσει.

Kevin Spacey appeared in a London court facing charges of sexual assault.

The actor was read the charges he is facing, in the first stage of what will most likely be a lengthy criminal proceeding. https://t.co/Og0O65s4lz pic.twitter.com/NV3ipn1XZy

— The New York Times (@nytimes) June 16, 2022

Στο δικαστήριο την Πέμπτη 16/6 μίλησε μόνο για να επιβεβαιώσει ότι ονομάζεται Kevin Spacey Fowler και την διεύθυνσή του στο Λονδίνο.

Ο συνήγορός του, πέρα απ’ το ότι ο Spacey αρνείται την ενοχή του, είπε ακόμη ότι ο ηθοποιός έχει απαντήσει σ’ όλες τις κατηγορίες κατά την ανάκρισή του πριν από τρία χρόνια στις ΗΠΑ και έχει συνεργαστεί πλήρως με τις ερευνητικές αρχές.

Σημειώνεται ότι, αν κριθεί ένοχος για σεξουαλική επίθεση, κινδυνεύει να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης έξι μηνών ή απεριόριστου ύψους πρόστιμο. Το βαρύτερο αδίκημα για το οποίο κατηγορείται προβλέπει ανώτατη ποινή κάθειρξης τα ισόβια.

Ο Spacey, τον οποίον ο εισαγγελέας και ο δικαστής αρχικά αποκαλούσαν «κ. Fowler», θα εμφανιστεί εκ νέου σε δικαστήριο του Λονδίνου στις 14 Ιουλίου.

Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται φέρεται ότι διαπράχθηκαν από το 2005 ως το 2013.

Η ποινική δίωξη στον Kevin Spacey και οι κατηγορίες που ανακοινώθηκαν είναι οι πιο πρόσφατες σε μια σειρά από νομικές διαμάχες που δίνει ο Spacey, από τότε που οι πρώτες καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση και ανάρμοστη συμπεριφορά ήρθαν στο φως το 2017. Τότε, τον είχε καταγγείλει ο ηθοποιός του “Rent” και του “Star Trek: Discovery” Anthony Rapp. Ο Rapp είχε υποστηρίξει, μιλώντας στο Buzzfeed News, ότι ο Spacey είχε προβεί μια μη συναινετική σεξουαλική πράξη σε βάρος του, όταν εκείνος ήταν 14 ετών.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Βρετανία: O Kevin Spacey εμφανίστηκε στο δικαστήριο κι αφέθηκε ελεύθερος- Πότε θα συνεχιστεί η δίκη; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βρετανία, O Kevin Spacey, - Πότε,vretania, O Kevin Spacey, - pote