Βούτσης: Το 2016 ήταν μια χρονιά προκλήσεων, το 2017 να επουλωθούν οι πληγές

10:02 31/12/2016 - Πηγή: iPop

Για επούλωση των πληγών της κοινωνίας αλλά και άρση των ανισοτήτων έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, στο πρωτοχρονιάτικό του μήνυμα, ευχόμενος Καλή Χρονιά σε όλους.

Ο Νίκος Βούτσης σημείωσε πως πρωταρχικό μέλημα είναι η άρση των ανισοτήτων, η αναστροφή της τάσης φτωχοποίησης και η ανακούφιση των αδύναμων «και δεν παύουμε να εργαζόμαστε για αυτό».

Ο ίδιος ευχήθηκε το

2017 να είναι η χρονιά όπου θα ξεκινήσει η οριστική επούλωση των βαθιών πληγών που έχει αφήσει η οικονομική κρίση στην κοινωνία.

Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και στην αυγή του νέου έτους, εύχομαι Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους τους συμπολίτες μας. Το 2016 αποδείχτηκε μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις, όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο

Στην συνέχεια έκανε αναφορά στις μεγάλες πολιτικές αλλαγές σε διεθνές επίπεδο, στην πολύχρονη οικονομική κρίση και στην συνέχεια του πολέμου στη Μέση Ανατολή, που «άφησαν το βαθύ αποτύπωμά τους».

Όμως, πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Βουλής, παρά τις διαρκείς δοκιμασίες, ο λαός μας υπερβαίνει με αξιοπρέπεια τις αντιξοότητες, ενώ η ανθρωπιά που επέδειξαν σε στιγμές ανθρωπιστικής κρίσης οι συμπολίτες μας, υποδεχόμενοι και φιλοξενώντας τους πρόσφυγες, αποτελεί πηγή έμπνευσης και πρότυπο μίμησης τόσο για εμάς όσο και για την παγκόσμια κοινότητα, αποδεικνύοντας πως η αλληλεγγύη δεν γνωρίζει σύνορα.

Για τον τερματισμό του πολέμου, ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι θα πρέπει «να καταβάλλουμε τις προσπάθειες που μας αναλογούν για ειρήνη, σταθερότητα, ανάπτυξη και Δικαιοσύνη».

Ο Νίκος Βούτσης έκλεισε το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του με τα εξής λόγια:

«Αποχαιρετώντας το απερχόμενο έτος, εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, θα ήθελα να ευχηθώ το 2017 να είναι η χρονιά όπου θα ξεκινήσει η οριστική επούλωση των βαθιών πληγών που έχει αφήσει η οικονομική κρίση στην κοινωνία. Μέλημά μας είναι η άρση των ανισοτήτων, η αναστροφή της τάσης φτωχοποίησης και η ανακούφιση των αδύναμων, και δεν παύουμε να εργαζόμαστε για αυτό. Ως μέλη της Βουλής έχουμε συναίσθηση της βαθιάς ευθύνης για να ανανεώσουμε την ελπίδα, τις προσδοκίες και το αίσθημα αξιοπρέπειας του λαού μας, ιδιαίτερα της νεολαίας και των πιο κοινωνικά αδύναμων συμπολιτών μας».

Photo: Nick Paleologos / SOOC

The post Βούτσης: Το 2016 ήταν μια χρονιά προκλήσεων, το 2017 να επουλωθούν οι πληγές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα