Βαθιά θλίψη για τον θάνατο του Έλληνα πρέσβη- Η σύντροφός του και ο αστυνομικός ομολόγησαν την ενοχή τους

09:20 31/12/2016 - Πηγή: iPop

Βαθιά είναι η θλίψη για τον τραγικό θάνατο που βρήκε ο Έλληνας πρέσβης, Κυριάκος Αμοιρίδης στη Βραζιλία. Η επί 15 χρόνια σύντροφός του αλλά και ο αστυνομικός εραστής της ομολόγησαν στις αρχές την ενοχή τους. Το ελληνικό ΥΠΕΞ εκφράζει την θλίψη του, ενώ ο Πρόεδρος της Βραζιλίας απέστειλε επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο επιθεωρητής

Εβαρίστου Πόντσι, επικεφαλής της έρευνας για τον Έλληνα πρέσβη, έγινε γνωστό ότι ο κ.Αμοιρίδης δολοφονήθηκε για «έγκλημα πάθους», όπως χαρακτηρίστηκε, το οποίο είχε προσχεδιαστεί απ’ την σύντροφό του και τον εραστή της, μέλος μονάδας των ειδικών δυνάμεων.

Η 40χρονη Βραζιλιάνα και ο 29χρονος αστυνομικός έχουν συλληφθεί είπε ο Πόντσι, ο οποίος μίλησε για μια «τραγική κι άνανδρη δολοφονία».

To video απ’ τις κάμερες ασφαλείας που δείχνει την μεταφορά της σορού στο λευκό αυτοκίνητο:

Ο πρέσβης της Ελλάδας αγνοούνταν απ’ το βράδυ της Δευτέρας, ενώ η σύντροφός του και μητέρα του 10χρονου παιδιού τους, έκανε καταγγελία για την εξαφάνισή του.

Εκτός απ’ την σύντροφο και τον αστυνομικό έχει συλληφθεί ακόμα ο ξάδερφος του δράστη, ο οποίος φαίνεται να έπαιξε τον ρόλο «τσιλιαδόρου», αλλά και να βοήθησε στην απομάκρυνση της σορού απ’ το σπίτι με την υπόσχεση ότι θα ανταμειφθεί με 25.000 δολάρια.

Σύμφωνα με τον Πόντσι δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί η ακριβώς αιτία του θανάτου του κ. Αμοιρίδη καθώς ο δράστης έβαλε φωτιά στη σορό. Η απανθρακωμένη σορός θυμίζουμε ότι είχε βρεθεί την Πέμπτη μέσα σε καμένο όχημα, το οποίο είχε νοικιάσει ο πρέσβης.

Συλλυπητήρια απ’ το ελληνικό ΥΠΕΞ

Το ελληνικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωσή του εξέφρασε την βαθύτατη οδύνη του για τον θάνατο του Έλληνα πρέσβη μετά την επίσημη ταυτοποίηση της σορού απ’ τις βραζιλιάνικες Αρχές.

«Ο Κυριάκος Αμοιρίδης ήταν ένας πραγματικός φίλος της Βραζιλίας και ήταν η δεύτερη φορά που υπηρετούσε στη χώρα αυτή, όπου είχε υπηρετήσει ως γενικός πρόξενος. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διπλωματικής του σταδιοδρομίας υπηρέτησε την Ελλάδα με ευσυνειδησία και υπευθυνότητα».

Το Υπουργείο σημειώνει πως ορόσημο αποτέλεσε η θητεία του ως πρεσβευτή της Ελλάδας στην Τρίπολη της Λιβύης και, ειδικότερα, ο καθοριστικός του ρόλος στην εκκένωση, υπό συνθήκες ανεξέλεγκτης βίας, της πρεσβείας καθώς και των Ελλήνων αλλά και χιλιάδων υπηκόων τρίτων χωρών από τη Λιβύη το καλοκαίρι του 2014.

«Καίριας σημασίας υπήρξε η συμβολή του στη διοργάνωση της Διεθνούς Διάσκεψης με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», στην Αθήνα τον Οκτώβριο 2015».

Επιστολή προέδρου της Βραζιλίας στον Τσίπρα

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας απέστειλε επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας πως η δολοφονία του πρεσβευτή του προκάλεσε βαθιά θλίψη, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του διπλωμάτη, τους φίλους του και στον λαό της Ελλάδας.

The post Βαθιά θλίψη για τον θάνατο του Έλληνα πρέσβη- Η σύντροφός του και ο αστυνομικός ομολόγησαν την ενοχή τους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα