Βούτσης: Η διατύπωση περί αναστολής έγινε για να μην εγείρουν απαιτήσεις οι υπερθεματιστές

19:05 31/10/2016 - Πηγή: iPop

Την άποψη του αναφορικά με την αναστολή του άρθρου 2Α εξέφρασε κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για το ΕΣΡ, ο Νίκος Βούτσης. Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε «η διατύπωση περί αναστολής του άρθρου 2Α έγινε προκειμένου οι υπερθεματιστές να μην εγείρουν απαιτήσεις από το ελληνικό Δημόσιο». Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Βουλής εγγυήθηκε προσωπικά πως «δεν θα υπάρξει αλλαγή στην

τροπολογία».

Να σημειωθεί, πως η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ζήτησαν να αλλάξει η διατύπωση και να υπάρξει κατάργηση του άρθρου 2Α που προσδιορίζει σε τέσσερις τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών και ορίζει ότι τον πρώτο διαγωνισμό θα διεξάγει η Γενική Γραμματεία Τύπου και Ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης τόνισε:

Χωρίς κανένα ενδοιασμό εγγυώμαι προσωπικά ότι δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε υπαναχώρηση. Η διατύπωση περί αναστολής είναι ακριβέστατη με την επιφύλαξη της οριστικής απόφασης για να μην υπάρξουν προσφυγές και σοβαρές απαιτήσεις έναντι του ελληνικού Δημοσίου από τους προσωρινούς υπερθεματιστές. Να το εξετάσετε αυτό με τους νο9μικούς σας

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής:Την απόσυρση του νόμου Παππά ζητά η ΝΔ:

Το λόγο πήρε και ο Ν.Δένδιας επισημαίνοντας:

«Διατηρούσα την ελπίδα ότι η συγκεκριμένη πρόταση δεν θα ερχόταν για συζήτηση. Είμαι όμως υποχρεωμένος να πω πως η ΝΔ αντιμετωπίζει συνολικά την κυβέρνηση με καχυποψία. Κορύφωση της πρακτικής της είναι η θέση της κυβέρνησης αμέσως μετά την απόφαση του ΣτΕ όπου διατυπώθηκαν ασεβείς χαρακτηρισμοί κατά των δικαστών. Η αλλαγή του προσώπου για τον Πρόεδρο έγινε από τον πρωθυπουργό το οποίο συνιστά παρέμβαση στο έργο της Βουλής».

Και πρόσθεσε:

«Θα περίμενε κανείς μια ποιο υπεύθυνη στάση της κυβέρνησης για το θέμα της τροπολογίας και όχι με μια τροπολογία 6 γραμμών που κατατέθηκε 10 λεπτά πριν τη διάσκεψή μας. Δεν είχε καν τη γενναιότητα η κυβέρνηση να αποσύρει το επίμαχο άρθρο, αλλά απλά το αναστέλλει. Ζητούμε να επιστρέψουν όλες οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ και στη συνέχεια να συζητήσουμε για τη σύνθεση του οργάνου».

Απορρίπτει Πολύδωρα προτείνει Σωτηρέλη ο Λοβέρδος:

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επισήμανε, πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη απορρίπτει την πρόταση να αναλάβει ο Βύρων Πολύδωρας πρόεδρος του ΕΣΡ και επισήμανε πως προτείνει τον Γιώργο Σωτηρέλη.

Μάλιστα, διευκρίνισε, πως ότι το κόμμα δεν έχει μιλήσει μαζί του για να διερευνήσει αν θα τον ενδιέφερε η θέση.

Χαρακτηριστικά, ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε: «Καθόλου δεν συμφωνούμε με την πρόταση. Στο μυαλό εμένα μου έρχονται οι ζαρντινιέρες. Δεν μπορεί με τέτοια κριτήρια να λέμε ότι θα κάνουμε ανεξάρτητες αρχές».

Τασία Χριστοδουλοπούλου:

«Το ΕΣΡ είχε πάντα τις αρμοδιότητες να κάνει διαγωνισμό, να κάνει την αδειοδότηση. Δεν το έκανε ποτέ. Τους εγκάλεσε κανείς γι΄αυτό; Έλειπε η πολιτική βούληση που το ΕΣΡ δεν είχε το σθένος να προχωρήσει το διαγωνισμό», τόνισε η Τασία Χριστοδουλοπούλου και υπογράμμισε ότι «επί κυβερνήσεως Παπαδήμου, είχε κατατεθεί στη Βουλή διάταξη από τον κ. Βορίδη που μετέφερε αρμοδιότητα στον υπουργό για τον αριθμό των αδειών».

Για την υποψηφιότητα του Β. Πολύδωρα η Τ. Χριστοδουλοπούλου σημείωσε πως «πραγματικά δεν είναι θέμα προσώπου, αλλά εκείνο που απαιτείται είναι να συγκροτηθεί το ΕΣΡ – και επειδή δεν αρκεί για να ενεργοποιήσει ένα διαγωνισμό το ΕΣΡ από μόνο του, χρειάζεται μια πολιτική πρωτοβουλία για την ενεργοποίηση του διαγωνισμού».

Μάκης Μπαλαούρας:

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας δήλωσε πως «το ΣτΕ παρακολουθούσε επί 27 χρόνια αυτήν την αεροπειρατεία και είπε ότι η κατάσταση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είναι απαράδεκτη και αντισυνταγματική» και συμπλήρωσε:

«Η ΝΔ κατέθεσε μια πρόταση η οποία ουσιαστικά μιλάει για μια μη διαγωνιστική διαδικασία. Δηλαδή τι θα κάνει το κράτος, θα δίνει τις άδειες με ένα ευτελές τίμημα; Θα βάλει προϋποθέσεις και υποχρεώσεις για τους εργαζόμενους;», ενώ διερωτήθηκε «Δηλαδή πείτε ευθέως τι θέλετε; Να επιστρέψει το κράτος τα λεφτά στους καναλάρχες;».

Διαβάστε επίσης:

Οριστικά εκτός νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες το άρθρο 2Α

photo:Hellenic parliament

The post Βούτσης: Η διατύπωση περί αναστολής έγινε για να μην εγείρουν απαιτήσεις οι υπερθεματιστές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα