Βόμβα σε κάθε μνημείο της Βαρκελώνης είχαν σκοπό να βάλουν οι τρομοκράτες

11:56 23/8/2017 - Πηγή: iPop
Μια πολύ μεγαλύτερη επίθεση με χρήση εκρηκτικών εναντίον μνημείων είχε σχεδιάσει ο 12μελής πυρήνας, ο οποίος κατηγορείται για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βαρκελώνη, σύμφωνα με την απολογία ενός εκ των υπόπτων.

Δύο από τους υπόπτους προφυλακίστηκαν, ένας είναι υπό προσωρινή κράτηση ενώ ο τέταρτος αφέθηκε ελεύθερος.

Ο 21χρονος Ισπανός Mohamed Houli Chemlal απολογήθηκε ενώπιον δικαστή και επιβεβαίωσε πως ο πυρήνας σχεδίαζε μια πιο σημαντική επίθεση απ’ αυτές στη Βαρκελώνη και την Καμπρίλς, μια επίθεση που θα είχε στόχο τα μνημεία.

Υπό προσωρινή κράτηση είναι ο Sahal al-Karib, ιδιοκτήτης

Ίντερνετ καφέ στη Ριπόλ, καθώς ο δικαστής ανακοίνωσε πως θα διεξαχθεί εκτεταμένη έρευνα στο κατάστημά του και έπειτα θα βγει η απόφαση. Ο Mohammed Aalla πρόκειται ν’ αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Κατά την ακροαματική διαδικασία αποκαλύφθηκαν πολλά απ’ τα σχέδια των τζιχαντιστών.

Η έκρηξη που σημειώθηκε στο σπίτι των τρομοκρατών στο Αλκανάρ ήταν από λάθος ενώ η αστυνομία βρήκε μια «μεγάλη ποσότητα φιαλών αερίου» και «μεγάλη ποσότητα καρφιών τα οποία θα χρησιμοποιούνταν ως βλήματα αλλά και πυροκροτητές».

Ακόμη, οι αρχές εντόπισαν μέσα σ’ ένα βιβλίο ένα έγγραφο το οποίο έγραφε:

Στο όνομα του Αλλάχ (…) Σύντομη επιστολή των στρατιωτών του Ισλαμικού Κράτους στην γη της αλ Ανταλούς (όνομα της Ισπανίας όταν βρισκόταν υπό μουσουλμανική κυριαρχία) προς τους Σταυροφόρους, τους μισητούς, τους αμαρτωλούς…

Ο ιμάμης θυμίζουμε ότι σκοτώθηκε από έκρηξη που συνέβη σε σπίτι το βράδυ πριν απ’ την επίθεση με το βαν. Ο ιμάμης φέρεται να είναι ο υπεύθυνος των επιθέσεων στη Βαρκελώνη.

The post Βόμβα σε κάθε μνημείο της Βαρκελώνης είχαν σκοπό να βάλουν οι τρομοκράτες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα