Προφυλακιστέοι δύο ύποπτοι για τις επιθέσεις στη Βαρκελώνη | Ελεύθερος ο ένας

11:56 23/8/2017 - Πηγή: iPop
Εντολή για προφυλάκιση των δύο υπόπτων για τις επιθέσεις στη Βαρκελώνη | Ελεύθεροςζήτησε η ισπανική Δικαιοσύνη, η οποία επίσης διέταξε ο τρίτος ύποπτος να παραμείνει υπό προσωρινή κράτηση και ο τέταρτος ν’ αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Δικαστικές πηγές ανέφεραν πως οι δικαστές ζήτησαν την προσωρινή κράτηση του Sahal al-Karib, ιδιοκτήτη Ίντερνετ καφέ στη Ριπόλ, περιοχή στην οποία διέμεναν τα περισσότερα άτομα απ’ τον 12μελή πυρήνα που ευθύνεται για το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα. Ο Karib είναι αντιμέτωπος με υποψίες για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, δολοφονίες

τρομοκρατικής φύσης και κατοχή εκρηκτικών».

Παράλληλα, ο Mohammed Aalla πρόκειται ν’ αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καθώς ο δικαστής έκρινε ότι δεν επαρκούν τα αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος του.

Σημειώνεται πως οι δύο απ’ τους τέσσερις υπόπτους, οι οποίοι ανήκουν στον 12μελή πυρήνα τρομοκρατών που εμπλέκεται με τη διπλή τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη, «έδειξαν» τον ιμάμη ως υποκινητή των επιθέσεων, κατά την κατάθεσή τους ενώπιον του δικαστή.

Ο ιμάμης θυμίζουμε ότι σκοτώθηκε από έκρηξη που συνέβη σε σπίτι το βράδυ πριν απ’ την επίθεση με το βαν. Η ομάδα των τρομοκρατών, όπως παραδέχθηκε κι ένα μέλος της, έφτιαχνε εκρηκτικούς μηχανισμούς προκειμένου να διαπράξει μεγαλύτερη επίθεση.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι είναι οι Mohammed Aalla, Mohamed Houli Chemlal, Sahal al-Karib και Driss Oukabir.

Photo: © Josep Lago / AFP, EPA

The post Προφυλακιστέοι δύο ύποπτοι για τις επιθέσεις στη Βαρκελώνη | Ελεύθερος ο ένας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα