Βίντεο αποκαλύπτει πόσο εύκολα μεταδίδεται ο κορονοϊός!

19:54 13/5/2020 - Πηγή: iPop

Πώς μεταδίδεται ο κορονοϊός; Νέο βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα και αποκαλύπτει πόσο εύκολα και γρήγορα μεταδίδεται ο ιός αυτός. 

Η πανδημία του κορονοϊού έχει ταλαιπωρήσει εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Η ασθένεια αυτή μεταδίδεται από άτομο σε άτομο κυρίως μέσω των σταγονιδίων από βήχα, φτάρνισμα ή ομιλία. Μπορεί, λοιπόν, όλα αυτά να είναι γνωστά, όμως πολλοί αμελούν το πόσο γρήγορα κι εύκολα μεταδίδεται ο κορονοϊός από άνθρωπο σε άνθρωπο και εξαπλώνεται στις επιφάνειες που ακουμπάμε,

χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι φυσικά.

Κατά τη διάρκεια ενός πειράματος που πραγματοποιήθηκε από την ιαπωνική οπτικοακουστική ομάδα NHK, σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες, εφαρμόστηκε ένα υγρό στα χέρια ενός άνδρα που έτρωγε με μια ομάδα 10 ατόμων για να δείξει την εξάπλωση του κορονοϊού. Σε 30 λεπτά, αυτό το υγρό μεταφέρθηκε σε κάθε άτομο και ήταν στο πρόσωπο τριών ατόμων.

Κορονοϊός: Ο νέος τρόπος μετάδοσης που ανακάλυψαν οι επιστήμονες θα σε εκπλήξει. 

Στο πείραμα αυτό συμμετείχαν δέκα άτομα, ένα εκ των οποίων θεωρήθηκε «μολυσμένο» και στην παλάμη του ενός χεριού του τοποθετήθηκε υγρό, το οποίο μπορούσε κανείς να δει μόνο με «black light». Στη συνέχεια, όλοι οι άνθρωποι εκεί άρχισαν να σερβίρονται από τον ίδιο μπουφέ και τρώνε.

Αφού πέρασε μισή ώρα, το δωμάτιο που βρίσκονταν τα άτομα αυτά φωτίστηκε με ειδικό φως, με τα σημάδια από το ειδικό υγρό να είναι ορατά πλέον και να βρίσκονται σε χέρια, πρόσωπα, και ρούχα των παραπάνω ατόμων που συμμετείχαν στο πείραμα. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως υπήρχε στο πρόσωπο τριών ατόμων. Επιπλέον, το υγρό αυτό υπήρξε ακόμα και στις κουτάλες με τις οποίες οι συμμετέχοντες έβαζαν φαγητό στα πιάτα τους, αλλά και στα τραπέζια, τα πιάτα, τα ποτήρια, τα κινητά και τα χαρτιά τους.

Το βίντεο αυτό με το πόσο γρήγορα και εύκολα μεταδίδεται ο κορονοϊός είναι εντυπωσιακό και αξίζει την προσοχή σου για να καταλάβεις κι εσύ την κρισιμότητα της κατάστασης και το πόσο σημαντικό είναι τελικά τα μέτρα πρόληψης.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Τι δείχνει νέα έρευνα για τον τρόπο εξάπλωσης του κορονοϊού;

Photo: Unsplash

Το άρθρο Βίντεο αποκαλύπτει πόσο εύκολα μεταδίδεται ο κορονοϊός! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα