Βήμα-βήμα πώς να κάνεις σωστά την περιποίηση προσώπου, αν θες να δεις διαφορά!

13:05 29/10/2020 - Πηγή: iPop

Θες να έχεις ένα λαμπερό και καθαρό πρόσωπο, όμως δεν ξέρεις πώς. Νομίζεις πως το φροντίζεις αρκετά, όμως κάτι τέτοιο φαίνεται να μην ισχύει και τόσο. Γι’ αυτό και αυτό που σου ετοιμάσαμε σίγουρα το χρειάζεσαι. Αναλυτικό οδηγός για την περιποίηση προσώπου που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη!

Φυσικά και υπάρχουν κάποια βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις, αν θες να περιποιηθείς σωστά και αποτελεσματικά το πρόσωπό σου. Δεν είναι και τόσο δύσκολα, όμως σίγουρα κάποια από αυτά τα παραλείπεις κι εσύ. Αν θες,

λοιπόν, να το κάνεις σωστά, σίγουρα δεν πρέπει να βιάζεσαι κι αυτό το συνειδητοποιήσεις, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και η διαφορά θα είναι αισθητή.

Αναλυτικός οδηγός για την περιποίηση προσώπου, ώστε να την κάνεις σωστά από ‘δω και πέρα

1. Διπλός καθαρισμός

Ο καθαρισμός του προσώπου είναι ένα βασικό και ουσιαστικό βήμα σε κάθε ρουτίνα ομορφιάς. Αρχικά αφαίρεσε το μακιγιάζ με ένα προϊόν με βάση το λάδι που θα σε βοηθήσει να αφαιρέσεις τυχόν υπολείμματα μακιγιάζ ή αντηλιακού που συσσωρεύονται στο δέρμα σου, ίσως βέβαια να χρησιμοποιείς και μαντηλάκια ντεμακιγιάζ. Συνέχισε τον καθαρισμό με ένα καθαριστικό με βάση το νερό για να αφαιρέσεις τον ιδρώτα, τα νεκρά κύτταρα ή τα μολυσματικά σωματίδια. Μπορείς να το βρεις σε πολλές μορφές, όπως γάλα καθαρισμού, καθαριστικό τζελ ή σε μορφή νερού. Άπλωσε το προϊόν σε βρεγμένο δέρμα, κάνε μασάζ σε κυκλικές κινήσεις, ξέπλυνε με ζεστό νερό και στέγνωσε με καθαρή πετσέτα.

2. Απολέπιση

Την βαριέσαι, αν και δεν χρειάζεται να την κάνεις καθημερινά. Η απολέπιση στοχεύει στην αφαίρεση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και την επίτευξη ομοιόμορφης υφής σε όλο το πρόσωπο. Μπορείς να προμηθευτείς ένα προϊόν απολέπισης ή να φτιάξεις και μόνη σου ένα scrub απολέπισης.

Πώς να κάνεις σωστά απολέπιση προσώπου, χωρίς να ερεθίσεις το δέρμα σου!

3. Μάσκα καθαρισμού

Οι μάσκες αργίλου χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό των πόρων σε βάθος. Αυτό το βήμα δεν απαιτείται να γίνεται καθημερινά, μπορείς να το κάνεις μία με δύο φορές την εβδομάδα. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι μάσκας καθαρισμού για το πρόσωπο, οπότε διάλεξε αυτή που σου ταιριάζει περισσότερο με βάση το δέρμα σου.

Pexels

4. Τόνερ

Ακόμα και μετά τον καθαρισμό του προσώπου σου, η σκόνη και άλλοι περιβαλλοντικοί ρύποι παραμένουν στο δέρμα. Το τόνερ θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από τυχόν υπολείμματα, ενώ βοηθά και στην ενυδάτωση του δέρματος. Μπορεί να μην είναι απαραίτητο να το χρησιμοποιείς καθημερινά, όμως θα αποφέρει μεγάλα οφέλη στο δέρμα σου, ειδικά αν γίνεται συχνά. Αυτό το προϊόν όχι μόνο μειώνει το μέγεθος των πόρων, αλλά επίσης ενυδατώνει και ισορροπεί το pH του δέρματος. Πρέπει να εφαρμόζεται τόσο το πρωί όσο και το βράδυ με τη βοήθεια βαμβακερού επιθέματος ή απευθείας με τα χέρια.

5. Ενυδατική μάσκα

Η ενυδατική μάσκα δεν χρειάζεται καθημερινά, μία με δύο φορές τη βδομάδα είναι αρκετές. Είναι ένας τρόπος να αναπνεύσει και να ενυδατωθεί το δέρμα σου. Αυτό που πρέπει να κάνεις εσύ είναι να βρεις την κατάλληλη μάσκα με βάση τον τύπο του δέρματός σου και στη συνέχεια να την εφαρμόσεις για μερικά λεπτά.

Pexels

6. Essence

Μήπως το ακούς πρώτη φορά; Είναι ένα από τα λιγότερο γνωστά προϊόντα σε όλα τα κορεατικά καλλυντικά και οι Ασιάτισσες beauty experts το λατρεύουν! Τα οφέλη είναι πάρα πολλά, αφού συγκεντρώνει μια ποικιλία από αντιγηραντικά συστατικά, βιταμίνες και άλλα πολύτιμα στοιχεία που κρατούν την υγρασία στην επιδερμίδα. Μπορεί να μοιάζει με τονωτική λοσιόν, αλλά το προϊόν αυτό είναι ακόμα καλύτερο. Αν το δέρμα σου το χρειάζεται, μπορείς να το εφαρμόζεις το πρωί και το βράδυ σε ολόκληρο το πρόσωπο είτε με βαμβάκι είτε απευθείας με τα δάχτυλα.

7. Serum

Το serum είναι μια θεραπεία για συγκεκριμένα δερματικά προβλήματα χάρη στην υψηλή συγκέντρωση δραστικών συστατικών, την εύκολη απορρόφηση και την άμεση δράση. Είναι επιλέγεις το προϊόν αυτό, είναι σημαντικό να γνωρίζεις το πρόβλημα του δέρματος που θες να λύσεις, αφού ένα serum μπορεί να δώσει στο δέρμα σου μια επιπλέον ώθηση ενυδάτωσης, σφριγηλότητας, αναμόρφωσης, φωτεινότητας ή ακόμη και να λειτουργήσει ως αντιρυτιδική λύση ή κατά της ακμής.

Όσα πρέπει να κάνεις το βράδυ για να ξυπνάς με φρέσκο και λαμπερό δέρμα κάθε πρωί!

8. Κρέμα ματιών

Η περιοχή γύρω από τα μάτια απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα, καθώς εκεί εμφανίζονται εύκολα ρυτίδες με το πέρασμα του χρόνου. Επιπλέον, μια καλή κρέμα ματιών θολώνει τους μαύρους κύκλους και αποσυμπιέζει τις σακούλες κάτω από τα μάτια. Είναι καλό να την εφαρμόζεις καθημερινά, τόσο το πρωί όσο και το βράδυ, στα ζυγωματικά και μέχρι την καμάρα των φρυδιών, αποφεύγοντας τις γωνίες των ματιών.

9. Ενυδατική

Η ενυδατική κρέμα είναι ένα βασικό, απαραίτητο και υποχρεωτικό βήμα σε κάθε ρουτίνα φροντίδας προσώπου. Πρέπει φυσικά να επιλέξεις την κατάλληλη ενυδατική με βάση τις ανάγκες του προσώπου σου και τον τύπο του δέρματός σου. Αυτό το προϊόν πρέπει να εφαρμόζεται καθημερινά το πρωί και το βράδυ με τον πιο απλό τρόπο, τα δάχτυλά σου.

Freepik

10. Αντηλιακό

Ένα ακόμα απαραίτητο βήμα που συχνά αμελείς. Η αντηλιακή κρέμα πρέπει να εφαρμόζεται κάθε μέρα του έτους κι όχι μόνο το Καλοκαίρι, είτε βρέχει, είτε έχει ηλιοφάνεια. Ένα καλό αντηλιακό είναι ιδανικό για την πρόληψη της εμφάνισης κηλίδων και ρυτίδων στο δέρμα. Εφαρμόζεται ως ενυδατική κρέμα το πρωί ή πριν φύγεις από το σπίτι.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Βήμα-βήμα πώς να κάνεις σωστά την περιποίηση προσώπου, αν θες να δεις διαφορά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βήμα-βήμα,vima-vima