Βήμα πίσω δεν κάνει το ΔΝΤ- Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

11:02 26/10/2016 - Πηγή: iPop

Αμετακίνητο φέρεται στις θέσεις του να είναι το ΔΝΤ την ώρα που οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων συνεχίζονται και σήμερα, Τετάρτη. Να σημειωθεί, πως την Πέμπτη αναμένεται η δεύτερη συνάντηση με τους επικεφαλής των Θεσμών για τα εργασιακά.

Οι μέχρι στιγμής συναντήσεις σύμφωνα με όσα έχουν επισημάνει κυβερνητικές πηγές αφορούν την ατζέντα της δεύτερης διαπραγμάτευσης και γενικότερα όλα τα «καυτά» θέματα τα οποία θα πρέπει να συμφωνηθούν.

Την ίδια στιγμή, παράγοντες οι οποίοι μετέχουν στις διαπραγματεύσεις επισημαίνουν,

πως το ΔΝΤ έχει δείξει πως θα ξεκινήσει την αξιολόγηση με αρκετά άγριες προθέσεις και φυσικά χωρίς να έχει τη διάθεση να υπαναχωρήσει σε τίποτα.

Να σημειωθεί, πως το υπουργείο Εργασίας το οποίο καταβάλει προσπάθειες να αποφύγει τα σχέδια του Ταμείου έχει βάλει αυτό την ατζέντα της διαπραγμάτευσης τις δικές του θέσεις σχετικά με τα εργασιακά.

Θυμίζουμε, πως σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την Τρίτη ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος επισήμανε πως «είναι αισιόδοξος ότι η διαπραγμάτευση θα έχει θετική κατάληξη» και σημείωσε:

Στην πρώτη συνάντηση οι Θεσμοί δεν άνοιξαν όλα τα χαρτιά τους. Η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή, λαμβάνοντας υπόψη ότι το ΔΝΤ είναι ακραίος παίκτης. Παρ’ όλα αυτά στο τέλος θα υπάρξει θετική κατάληξη, με δεδομένο ότι και οι δύο πλευρές έχουν δείξει τέτοιες προθέσεις

Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ του iPop.gr για τα εργασιακά.

Κρίσιμη η Πέμπτη:

Η αυριανή ημέρα φέρεται πως θα είναι η κρισιμότερη των τετ-α-τετ καθώς μετά τις συζητήσεις οι επικεφαλής των Θεσμών αναμένεται να φύγουν από τη χώρα μας για να ενημερώσουν τους ανωτέρους τους.

Στόχος των διπλών ραντεβού που θα πραγματοποιηθούν είναι να συνοψίσουν το αποτέλεσμα των επαφών, αλλά και παράλληλα να ορίσουν τη δουλειά που θα πρέπει να πραγματοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:

Ακραίες οι θέσεις του ΔΝΤ- Δεν τίθεται ζήτημα υπο-κατώτατου μισθού

photo:AP

The post Βήμα πίσω δεν κάνει το ΔΝΤ- Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα