Είναι γεγονός! Οι αστροναύτες ψηλώνουν στο διάστημα αλλά…

10:55 26/10/2016 - Πηγή: iPop

Βρήκαμε τη λύση σε όλους όσους θέλουν να πάρουν μερικούς πόντους σε ύψος! Θα πάνε ένα ταξιδάκι μέχρι το διάστημα! Επειδή, όμως, δεν γίνεται να τα έχουμε όλα δικά μας, να ξέρεις ότι μπορεί να ψηλώσεις, όμως, θα υποφέρεις από πόνους στην μέση σου.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι αστροναύτες που μένουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για πολύ καιρό ψηλώνουν προσωρινά κατά λίγα εκατοστά, ωστόσο, εξασθενούν οι μύες που στηρίζουν την σπονδυλική τους στήλη με αποτέλεσμα να

πονούν.

Ακόμα κι όταν περάσει μεγάλο διάστημα από όταν οι αστροναύτες επιστρέφουν στην Γη, οι μύες δεν καταφέρνουν να αποκατασταθούν πλήρως.

Η αμερικανική μελέτη διαπιστώνει ότι όσο μεγαλύτερο το χρονικό διάστημα που μένει κανείς στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, τόσο μεγαλύτερος και ο πόνος στη μέση.

Ειδικότερα, περισσότεροι απ’ τους μισούς αστροναύτες δηλώνουν ότι νιώθουν πόνο στη μέση και την σπονδυλική τους στήλη. Μάλιστα οι πόνοι τους σε πολλές περιπτώσεις διαρκούν για όλη τη διάρκεια της αποστολής.

Παράλληλα, οι αστροναύτες έχουν τετραπλάσιο κίνδυνο για κήλη σπονδυλικού δίσκου όταν επιστρέψουν στη Γη.

Κι εδώ ερχόμαστε στο θέμα του ύψους! Μπορεί να έχεις όλους αυτούς τους πόνους, όμως, στο διάστημα μπορείς να ψηλώσεις μέχρι και 5 εκατοστά λόγω της έλλειψης της βαρύτητας.

Διαβάστε ακόμα:

Οι αποστολές στο διάστημα επηρεάζουν τον εγκέφαλο. Δείτε πώς

The post Είναι γεγονός! Οι αστροναύτες ψηλώνουν στο διάστημα αλλά… appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα