Βήμα – βήμα πώς να φτιάξεις τον πιο ζουμερό σολομό! Συνδύασέ τον με πράσο και πατάτες και δες το πιάτο σου να απογειώνεται!

16:48 28/2/2022 - Πηγή: iPop

Σήμερα πραγματικά σου έχουμε ετοιμάσει μία συνταγή που μπορεί να σε ξετρελάνει! Τοποθέτησε το πράσο, πατάτες και κάπαρη γύρω από φιλέτα σολομού για να φτιάξεις αυτή την υπέροχη συνταγή για δύο άτομα! Είναι ιδανική για μεσοβδόμαδο γεύμα ή για μια πιο ρομαντική περίσταση. Σολομός με πράσο, λοιπόν, και καλή όρεξη!

Σε μόλις 15′ μπορείς να ετοιμάσεις τον πιο νόστιμο σολομό!

Σολομός με πράσο: Τα υλικά που θα χρειαστείς250 γραμμάρια πατάτες baby κομμένες σε χοντρές φέτες2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο1 πράσο, κομμένο στη μέση, πλυμένο και κομμένο σε φέτες1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη70ml διπλή
κρέμα γάλακτος1 κουταλιά της σούπας κάπαρη, συν επιπλέον για σερβίρισμα1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο, συν επιπλέον για σερβίρισμα2 φιλέτα σολομού χωρίς πέτσασαλάτα ρόκας, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Μια συνταγή για ζεστή σούπα από πράσο με τραγανό λάχανο & μπέικον που θα σου πάρει το μυαλό!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:Προθέρμανε τον φούρνο στους 180C. Βάλε ένα μέτριο τηγάνι με νερό να βράσει. Πρόσθεσε τις πατάτες και μαγείρεψε για 8 λεπτά. Στράγγισέ τες και άφησέ τες να στεγνώσουν για λίγα λεπτά. Σε ένα ταψί ρίξε τις πατάτες με το ½ λάδι και αρκετό καρύκευμα. Βάλε τες στο φούρνο για 20 λεπτά, ανακατεύοντας στα 10 λεπτά.Εν τω μεταξύ, ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το πράσο και τηγάνισε για 5 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει. Ανακάτεψε με το σκόρδο για 1 λεπτό, πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος, την κάπαρη και 75 ml ζεστό νερό και μετά άφησε τα υλικά να βράσουν. Ανακάτεψε καλά.Ζέστανε τη σχάρα σε υψηλή θερμοκρασία. Περίχυσε τις πατάτες με το κρεμώδες μείγμα του πράσου και στη συνέχεια ρίξε τα φιλέτα σολομού από πάνω. Ψήσε στη σχάρα για 7-8 λεπτά. Σέρβιρε με επιπλέον σχοινόπρασο και κάπαρη και μια σαλάτα στο πλάι, αν θέλεις.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Βήμα – βήμα πώς να φτιάξεις τον πιο ζουμερό σολομό! Συνδύασέ τον με πράσο και πατάτες και δες το πιάτο σου να απογειώνεται! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα