Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και τι υποστηρίζει η πλευρά της 24χρονης

18:25 1/2/2022 - Πηγή: iPop

Οι πρώτες πληροφορίες για τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων είναι ότι βγήκαν αρνητικά, ωστόσο, η πλευρά της 24χρονης Γεωργίας τα αμφισβητεί και ζητά επιπλέον εξετάσεις.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, τα αποτελέσματα βγήκαν αρνητικά σε ναρκωτικές ουσίες, ενώ “ελάχιστη” είναι η ποσότητα αλκοόλης που ανιχνεύθηκε στα εξετασθέντα δείγματα ούρων.

Όλα αυτά σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει απ’ το πόρισμα που παραδόθηκε στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης. Στο πόρισμα περιλαμβάνονται οι εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν τόσο στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης όσο και στο εξειδικευμένο εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Βέρνης.

Θυμίζουμε ότι για την υπόθεση διώκεται ένας 27χρονος, ο οποίος μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Εις βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση της παθούσας. Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία.

«Τα ούρα δεν μπορούν να μας δείξουν την ποσότητα αλκοόλ. Μόνο οι εξετάσεις αίματος μπορούν να μας δείξουν την ποσότητα αλκοόλ που καταναλώθηκε», δήλωσε ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας της 24χρονης, Δημήτρης Γαλεντέρης, μιλώντας στον Alpha.

Την ίδια στιγμή σημείωσε το γεγονός ότι άργησε να ληφθεί το δείγμα. «Αν σταματήσει η ουσία να βρίσκεται στα ούρα, κανένα μηχάνημα δεν μπορεί να το αποδείξει», είπε, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για επιπλέον ενέργειες, κάνοντας λόγο για επιπλέον εξετάσεις.

Ο ίδιος, μιλώντας στο MEGA για τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, ανέφερε ότι θα ζητηθεί επανέλεγχος των δειγμάτων και τρίχες για να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα.

Η ποσότητα αλκοόλ στα ούρα δεν αντικατοπτρίζει ούτε την κατανάλωση ούτε και τον μεταβολισμό σε τίποτα, είναι αναξιόπιστο νούμερο δεν το λαμβάνουμε υπόψιν μας. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από την ποσότητα αλκοόλ στα ούρα πόσα ποτά ήπιε και αν ήταν σε κατάσταση να δώσει συναίνεση ή όχι

Όπως είπε ο σύμβουλος, «τα ούρα πάρθηκαν μετά από περίπου 18 ώρες. Τα νούμερα είναι πλασματικά, δεν μπορούμε να κάνουμε αναγωγή στην κατανάλωση του αλκοόλ. Για τις υπόλοιπες ουσίες, το χάπι του βιασμού, ξεκαθαρίζει μετά από 12 ώρες στα ούρα. Το δείγμα που πάρθηκε με καθυστέρηση μετά από 18 ώρες δεν μπορεί να μας δώσει αποτελέσματα για κάποια συγκεκριμένη ουσία».

Υπενθυμίζεται ότι στην 24χρονη έγιναν μόνο εξετάσεις ούρων, όχι αίματος.

«Έσβησαν όλα μετά από ένα σημείο, έχασα ξαφνικά την γη κάτω από τα πόδια μου»: Η 24χρονη μιλά για πρώτη φορά για τα όσα βίωσε στη σουίτα του ξενοδοχείου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και τι υποστηρίζει η πλευρά της 24χρονης εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα