Βενιζέλος: Ενότητα και συσπείρωση δεν σημαίνει αναπαλαίωση

14:18 15/1/2017 - Πηγή: iPop

Σε έντονο τόνο ήταν η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στην κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος μετά την ένταξη του Γ. Παπανδρέου και του κόμματός του στην Δημοκρατική Συμπαράταξη τόνισε πως «ενότητα και συσπείρωση δεν σημαίνει αναπαλαίωση», αφήνοντας έμμεσες αιχμές για την επιστροφή του

πρώην Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όπως διαμορφώνεται το σχήμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, «δεν μπορεί να πάει μακριά».

Ο Ε. Βενιζέλος σημείωσε πως ορισμένοι οφείλουν να δώσουν μια εξήγηση, να ζητήσουν μια συγγνώμη. «Ενότητα και συσπείρωση δεν σημαίνει αναπαλαίωση. Επωμίστηκα τη φθορά όταν άλλοι έφευγαν σαν ποντίκια από το καράβι», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς στην επιστροφή του Γ. Παπανδρέου στο σχήμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η κατάσταση στην Ελλάδα του σήμερα

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του αναφέρθηκε σε ορισμένα κρίσιμα σημεία της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα σήμερα.

Για τα κόκκινα δάνεια σημείωσε «ακόμη κι όταν ρυθμίζονται ξανακοκκινίζουν σε επικίνδυνα υψηλό ποσοστό», ενώ για το ασφαλιστικό σύστημα εξέφρασε την άποψη ότι παραπαίει.

«Το μεγάλο ζήτημα δεν είναι οι περικοπές συντάξεων που θεωρούνται δεδομένες, αλλά η δυνατότητα καταβολής των μειούμενων συντάξεων έστω και για τους τωρινούς συνταξιούχους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Για το ΕΣΥ, διερωτήθηκε εάν υπάρχει κάποιος που δεν βλέπει ότι παρακμάζει, ενώ αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις τόνισε πως το πρόγραμμα τέθηκε ξανά υπό αμφισβήτηση.

«Η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στριμωγμένη με μειωμένη εθνική ισχύ σε μία εξαιρετικά κακή συγκυρία. H χώρα χρειάζεται εθνική και κοινωνική ενότητας», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

Για τον ίδιο, αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, καλά στοχευμένες και γενναίες μεταρρυθμίσεις.

«Ο ρόλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πρέπει να είναι κοινωνικά ευαίσθητος αλλά όχι δημαγωγικός και λαϊκιστικός».

Αιχμές για την Φώφη Γεννηματά

«Αν ο κύριος Τσίπρας είχε στοιχειώδη αίσθηση ευθύνης θα είχε ήδη προκηρύξει εκλογές», είπε ο κ. Βενιζέλος, ενώ πρόσθεσε πως η χώρα πρέπει να αποκτήσει μετά τις εκλογές Κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης.

«Η πρόσκληση σε άλλα κόμματα, όπως το Ποτάμι, κινήσεις, πρωτοβουλίες, πρέπει να είναι ειλικρινής, ανοικτή και επίμονη», συνέχισε ο ίδιος, ενώ αφήνοντας αιχμές εναντίον της Φ. Γεννηματά είπε:

Δεν συγχωρείται πολιτικά οποιοδήποτε φλερτ με τον λαϊκισμό, στο όνομα της δήθεν επαφής με ένα ακροατήριο

The post Βενιζέλος: Ενότητα και συσπείρωση δεν σημαίνει αναπαλαίωση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα