Σκληρό αλλά εντός των κανόνων το διαζύγιο ΕΕ- Μ. Βρετανίας

11:37 15/1/2017 - Πηγή: iPop

Σκληρό αλλά εντός των κανόνων το διαζύγιο ΕΕ- Μ. Βρετανίας αναμένεται να είναι σύμφωνα με τα Βρετανικά ΜΜΕ. Την Τρίτη η Μέι θα προχωρήσει σε σχετικές ανακοινώσεις.

Η Βρετανή πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, αναμένεται την Τρίτη να παρουσιάσει τα σχέδιά της για το Brexit. Συγκεκριμένα τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν πως στόχος της Μέι είναι να ξεκινήσει τη διαδικασία του διαζυγίου με την ΕΕ μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ενεργοποιώντας το άρθρο 50 της Συνθήκης

της Λισαβόνας, κάτι που θα θέσει σε κίνηση μια διαδικασία διαπραγματεύσεων δύο ετών. Όμως, θα πρέπει να λάβει υπόψη την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που πρόκειται να αποφανθεί για την ανάγκη ή όχι να συμβουλευτεί προηγουμένως το κοινοβούλιο. Η απόφασή του αναμένεται έως τα τέλη Ιανουαρίου.

Την Τρίτη αναμένεται να ζητήσει από τους πολίτες να ενωθούν και να υποστηρίξουν το Brexit, ζητώντας να μπει ένα τέλος στις «ύβρεις» και την μνησικακία ανάμεσα στους υποστηρικτές και τους αντιπάλους του Brexit.

«Παρουσιάζοντας το σχέδιο της κυβέρνησης για τις διαπραγματεύσεις του Brexit, η πρωθυπουργός θα υπογραμμίσει τη σημασία που έχει να οικοδομεί κανείς πάνω σε κοινούς στόχους –όπως η προστασία και η βελτίωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων– και θα επικεντρωθεί σε ένα θετικό όραμα για τη Βρετανία έξω από την ΕΕ» σχολιάζει η Ντάουνινγκ Στριτ.

The post Σκληρό αλλά εντός των κανόνων το διαζύγιο ΕΕ- Μ. Βρετανίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα