Βασίλης Παπαθεοδώρου: Θεωρείται ένας από τους 8 σημαντικότερους παραβάτες διακίνησης παιδικής πορνογραφίας στην Ελλάδα – Τι υποστηρίζει ο ίδιος για τις κατηγορίες

13:23 6/11/2022 - Πηγή: iPop

Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο την υπόθεση της αποκάλυψη ότι ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Βασίλης Παπαθεοδώρου κατηγορείται για κατοχή παιδικής πορνογραφίας, έχει προφυλακιστεί και κρατείται στις φυλακές Τριπόλεως.

Υπενθυμίζεται πως, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος χρησιμοποίησε το πολύ εξειδικευμένο λογισμικό Child Protect, για να φτάσει στα ίχνη του. Μέσω του λογισμικού οι Αρχές εντόπισαν σε πρώτη φάση το στίγμα του Βασίλη Παπαθεοδώρου, στη συνέχεια προχώρησαν σε ταυτοποίηση και αφού έκαναν έρευνα στο σπίτι του, τον συνέλαβαν.

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Ένας από τους 8 σημαντικότερους παραβάτες διακίνησης αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων στην Ελλάδα

Όπως αναφέρει, ο Ελεύθερος Τύπος, ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, θεωρείται από τους αστυνομικούς ως ένας από τους 8 σημαντικότερους παραβάτες διακίνησης αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων φέρεται να αναζητούσε και «κατέβαζε» το υλικό από το 2016, επιχειρώντας παράλληλα να κρύψει τα ίχνη του χρησιμοποιώντας έως και 284 διαφορετικές διαδικτυακές διευθύνσεις πρωτοκόλλου για να μην μπορεί να ταυτοποιηθεί η γεωγραφική του τοποθεσία.

Παράλληλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του The Toc, ο συγγραφέας, είχε στην κατοχή του συνολικά 301 βίντεο πορνογραφίας ανηλίκων. Για τη λήψη τους, χρησιμοποιούσε το πρόγραμμα e-mule, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να αντιγράψουν και να τροποποιήσουν τα αρχεία, χωρίς να παραβαίνουν το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Προφυλακίστηκε για παιδική πορνογραφία ο Βασίλης Παπαθεοδώρου – Το υλικό που εντοπίστηκε στην κατοχή του πολυβραβευμένου συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας

Τι υποστηρίζει ο ίδιος για τις κατηγορίες

Ο ίδιος ο συγγραφέας, μέσω του δικηγόρου του, υποστήριξε πως πρόκειται για υλικό έρευνας για να γράψει βιβλίο. Κατά πληροφορίες, στην κατοχή του, βρέθηκαν 100 βίντεο «σκληρού» πορνογραφικού υλικού με παιδιά κάτω των 12 ετών.

Μάλιστα, σε ένα από τα βιβλία του περιέγραφε με σοκαριστικό τρόπο απόπειρα βιασμού μεταξύ εφήβων, ενώ χρησιμοποιούσε χυδαία φρασεολογία. Το βιβλίο αυτό, το οποίο απευθυνόταν σε παιδιά κάτω των 18 ετών έχει αποσυρθεί απ’ όλα τα ράφια, μετά τις φρικτές αποκαλύψεις για τον γνωστό συγγραφέα.

Οι εκδόσεις Καστανιώτη, των οποίων ο παιδικός συγγραφέας υπήρξε υπεύθυνος επί σειρά ετών, διέκοψαν άμεσα τη συνεργασία τους μαζί του για να προστατεύσουν τα συμφέροντα της εταιρείας.

Η αθέατη πλευρά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Βασίλης Παπαθεοδώρου: Θεωρείται ένας από τους 8 σημαντικότερους παραβάτες διακίνησης παιδικής πορνογραφίας στην Ελλάδα – Τι υποστηρίζει ο ίδιος για τις κατηγορίες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα