Βαρύς ο απολογισμός του πολυνομοσχεδίου | Την Πέμπτη η ψήφισή του (PDF)

09:22 14/5/2017 - Πηγή: iPop

Βαρύς είναι ο απολογισμός του πολυνομοσχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει τα μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης και κατατέθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου στη Βουλή. Την Πέμπτη θα γίνει η ψήφισή του στην Ολομέλεια για να είναι έτοιμη η ελληνική πλευρά για το Eurogroup στις 22 Μαΐου.

Το πολυνομοσχέδιο φέρει τον τίτλο: «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα

κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις».

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το πολυνομοσχέδιο.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το πολυνομοσχέδιο θα συζητηθεί στις αρμόδιες Επιτροπές στις 15 και 16 του μήνα (Τρίτη και Τετάρτη) με την διαδικασία του επείγοντος και μετέπειτα θα εισαχθεί στην Ολομέλεια την Τετάρτη προκειμένου να ψηφιστεί την Πέμπτη 18 Μαΐου.

Ανάμεσα στα άρθρα του νομοσχεδίου, περιλαμβάνονται όλα τα μέτρα και τα αντίμετρα, αλλά και λοιπές ρυθμίσεις σχετικά με τράπεζες, αγορές, ενέργεια και ιδιωτικοποιήσεις.

Μια πρώτη ματιά στα μέτρα τα οποία καλείται να εγκρίνει το σώμα της Βουλής δείχνει ότι ξεπερνούν τα 4 δις ευρώ. Απ ‘ αυτά, το μεγαλύτερο ποσό προέρχεται απ’ τη μείωση των συντάξεων το 2019 και του αφορολόγητου το 2020, όπως επίσης και από περικοπές φοροαπαλλαγών και επιδομάτων,

Η μείωση στις συντάξεις θα φέρει εξοικονόμηση 1,8 δις ευρώ απ’ το 2019 και αφορά πάνω από 1 εκατ. συνταξιούχους.

Παράλληλα, το πολυνομοσχέδιο επιβεβαιώνει την αύξηση των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, ενώ περιλαμβάνει αλλαγές σε εργασιακά, Δημόσιο κι ενέργεια.

Όλο το νομοσχέδιο είναι 941 σελίδες, ενώ το γεγονός ότι καθυστέρησε η κατάθεσή του οφείλεται σε μικρά προβλήματα τα οποία προέκυψαν με τους Θεσμούς. Οι Θεσμοί φέρεται να ζήτησαν να ελέγξουν τα τελικά κείμενα προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει διαφορά στη μετάφραση απ’ τα αγγλικά στα ελληνικά.

Διαβάστε εδώ την Αιτιολογική Έκθεση.

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Βαρύς ο απολογισμός του πολυνομοσχεδίου | Την Πέμπτη η ψήφισή του (PDF) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα