Βαρέθηκες και εσύ να διαβάσεις ποστ αυτοβελτίωσης στα social media;

20:42 7/12/2021 - Πηγή: iPop

Όποιος έχει κουραστεί να βλέπει γύρω του συμβουλές, συμβουλές αυτοβελτίωσης και θετική σκέψη ας σηκώσει το χέρι. Έχει γίνει πολύ της μόδας η ψυχολογία και αυτοβελτίωση! Μετά από είκοσι και πλέον ολόκληρα χρόνια που σε αγορές όπως της Αμερικής ή της Αγγλίας όπου οι άνθρωποι έχουν λάβει πραγματική βοήθεια και αποτελέσματα από τους επαγγελματίες του χώρου, επιτέλους ήρθε και η σειρά της Ελλάδας να εμπιστευθεί τα χέρια των ειδικών και να κάνουν μαζί θαύματα. Αλλά μήπως έχει παραγίνει όλο αυτό και τελικά όλη αυτή η έκθεση κάνει

κακό παρά καλό;

Τι θέλουν οι άνθρωποι τελικά;

Έχω έναν αρκετά ενεργό λογαριασμό στο Instagram, κάποτε ήμουν πιο ενεργή, τώρα κοινοποιώ μόνο όταν έχω κάτι να πω. Τις τελευταίες μέρες λοιπόν κοινοποιούσα συστηματικά συγκεκριμένη ώρα, συγκεκριμένο περιεχόμενο αυτοβελτιωτικού περιεχομένου. Τα νούμερα πίσω στα δεδομένα ήταν τεράστια, η κίνηση που είχα αυτές τις μέρες ήταν άνευ προηγουμένου. Όμως η κίνηση που τελικά φαινόταν στο feed ήταν ελάχιστη.

Δεν είμαι από τους ανθρώπους που κυνηγάει τα like, έχω κάνει απόκρυψη γιατί ακριβώς δεν με ενδιαφέρει ούτε το νούμερο ούτε το like. Γράφω όμως σήμερα γιατί βάσει αυτού που συνέβη μπήκα σε σκέψεις. Εγώ γράφω για να βοηθήσω κάποιον που μπορεί να χρειάζεται βοήθεια. Αν αυτό που γράφω όμως δημιουργεί έξτρα πίεση; Αν το γράψιμό μου και το μοίρασμα μου δημιουργεί αυτήν την τοξική θετικότητα που καμιά φορά υποστηρίζουν κάποιοι ότι βιώνουν με την ψυχολογία και την αυτοβελτίωση;

Δεν μιλάει η ανασφάλεια τώρα, δεν θέλω να έρθεις να με διαβεβαιώσεις ότι δεν αισθάνεσαι αυτό που σκέφτομαι. Μιλάω ίσως σαν αναγνώστης και διαβάζοντας γύρω διάφορες θεωρίες, διάφορα πόστ, πολλά ποστ, άπειρα κάθε μέρα και λέω κάπου ώπα. Κανείς δε σου ζήτησε όλο αυτό. Όποιος το χρειάζεται θα έρθει να το ζητήσει.

Τι είναι η τοξική θετικότητα και πώς μπορεί να εισβάλει στη ζωή σου χωρίς να το καταλάβεις

Το σποράκι

Όλος αυτός ο κόσμος, που πέρασε αυτές τις μέρες από το προφίλ μου, που έκατσε είδε τι γράφω, ίσως σκέφτηκε κάτι, ίσως και όχι, ίσως τελικά η φωτογραφία μου δεν άξιζε τα 3 δευτερόλεπτα προσοχής που μας αναλογούν. Ποτέ δε θα μάθω και δε θα μάθεις.

Έχω αυτήν την σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού μου κάθε φορά που γράφω οτιδήποτε. Ότι αυτή τη στιγμή που πατάω τα κουμπιά του υπολογιστή ή του κινητού μου, παράλληλα ρίχνω ένα σποράκι. Αυτό το σποράκι είναι στο δικό σου χέρι αγαπητέ αναγνώστη να το κάνεις ό,τι θες. Να το πάρεις, να το φυτέψεις, να το πας εκατό μέτρα παραπέρα, ή να το πετάξεις.

Ξέρω ότι ίσως σε κουράσαμε εμείς του σναφιού μου. Εύχομαι να έχεις την ελευθερία να επιστρέφεις όποτε αναζητάς λίγη έμπνευση ή μια ιδέα που δεν είχες μέχρι τώρα σκεφτεί. Εύχομαι να σηκώσεις τα μανίκια σου κάθε φορά που τελειώνεις την ανάγνωση, αλλά μόνο αν το θες και εσύ.

Ποια είναι η μοναδική λέξη που σου χρειάζεται αν θες να πετύχεις

Τα κίνητρα της αυτοβελτίωσης

Από το δικό μου ταξίδι προς την αυτοβελτίωση κατάλαβα μόνο ένα πράγμα. Ότι για να θέλω να αλλάξω κάτι σημαίνει ότι κάτι δεν λειτουργεί όπως θα ήθελα. Κάπου χρειάζομαι βελτίωση. Το ποιος θα μου δώσει τη βοήθεια σε αυτό που χρειάζομαι θα το διαλέξω εγώ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων αυτός που θα ζητήσω τη βοήθειά του, ξέρει ακριβώς τι χρειάζεται να κάνω αλλά δεν έχει νόημα να μου πατρονάρει τα βήματα, να μου δώσει έτοιμη τη λύση.

Εγώ πρέπει να είμαι σε θέση να δω ότι αυτή είναι η λύση στο πρόβλημά μου. Κάθε φορά που συμβαίνει αυτό, δύσκολο, κουραστικό επίπονο, έχει ανοίξει ένα νέο παράθυρο στον τρόπο που βλέπω τα πράγματα. Το ίδιο ισχύει και για εσένα. Μπορεί να βαρέθηκες να βλέπεις γύρω σου θέματα αυτοβελτίωσης, μπορεί να μην θες άλλο αυτήν την πληροφορία, άλλα το θετικό είναι ότι έχει γίνει η αρχή για την αυτογνωσία και τη βελτίωση της παρούσας κατάστασης. Όσο και αν είναι δύσκολο, εκτιμάμε τα πράγματα εκ νέου, βλέπουμε τις επιλογές, τις δυνατότητες και διορθώνουμε τα πράγματα για εμάς όταν το θέλουμε.

Αλίμονο αν μέναμε οι ίδιοι άνθρωποι σε όλη μας τη ζωή. Με όλα αυτά τα νέα μαθήματα και προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάθε μέρα. Αν βαρέθηκες την ψυχολογία και αυτοβελτίωση, φρόντισε ο αλγόρυθμός σου να μην σου πετάει σχετικά θέματα, μπορείς να πιαστείς πχ στα ψώνια ή άλλες απολαύσεις. Εύχομαι τις κινήσεις σου να τις κινούν η ελευθερία και η αγάπη. Να βγάζεις το φως που κρύβεις μέσα σου και να ολοκληρώσεις τον σκοπό της ύπαρξής σου πάνω σε αυτόν τον πλανήτη. Να μη σταματήσεις!

Τα 5 τοπ βιβλία αυτοβελτίωσης που πρέπει να διαβάσεις και εσύ

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Βαρέθηκες και εσύ να διαβάσεις ποστ αυτοβελτίωσης στα social media; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βαρέθηκες,varethikes