Τζανακόπουλους: «Θα περάσουμε τη φάση της δεύτερης αξιολόγησης χωρίς υποχωρήσεις αρχών»

09:33 20/11/2016 - Πηγή: iPop

Την αισιοδοξία του πως η Κυβέρνησης θα τα καταφέρει και θα κλείσει άμεσα την δεύτερη αξιολόγηση εξέφρασε ο κυβερνήτικος εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στην «Αυγή της Κυριακής» ο Κυβερνητικός Εκπροσώπος σημείωσε χαρακτηριστικά «θα περάσει τη δύσκολη φάση της δεύτερης αξιολόγησης χωρίς υποχωρήσεις αρχών».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε:

«Η βασική μας στοχοθεσία αυτή τη στιγμή είναι να έχουμε μία συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και να κλείσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου»

και τόνισε: «υπάρχουν οι δυνατότητες, οι προϋποθέσεις αλλά και η βούληση να κλείσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση στην ώρα της».

Επίσης πρόσθεσε «ότι οι περισσότεροι εκ των θεσμών βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση με την κυβέρνηση. Πρέπει και το ΔΝΤ να πάρει επιτέλους σαφείς αποφάσεις σε ό,τι αφορά τη θέση του στο ελληνικό πρόγραμμα».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του εκτίμησε, πως στο προσεχές Eurogroup «θα πρέπει να τηρηθούν όσα έχουν συμφωνηθεί και να ληφθούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, κάτι που έχει αποδεχθεί με δημόσιες δηλώσεις του και ο ίδιος ο κ. Σόιμπλε» και δήλωσε «επιπλέον, στόχος είναι η συγκεκριμενοποίηση των μακροπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων μέτρων ώστε πολύ σύντομα να ληφθούν οι αναγκαίες σχετικές αποφάσεις, περιλαμβανομένης και της μείωσης των στόχων για τα πλεονάσματα από το 2019 και μετά».

Για την δεύτερη αξιολόγηση:

«Η έγκαιρη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και οι θετικές ειδήσεις για το χρέος θα σημάνουν την οριστική κατάρρευση του σεναρίου της αριστερής παρένθεσης του σχεδίου του κ. Μητσοτάκη» δήλωσε.

Για την επίσκεψη του Ομπάμα:

«O Αμερικανός πρόεδρος στήριξε με σαφήνεια τη θέση της κυβέρνησης ότι πρέπει να υπάρξει άμεση ελάφρυνση, ώστε να δημιουργηθεί ένας καθαρός διάδρομος δεκαετίας για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας» είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Για το σενάριο πρόωρων εκλογών:

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έσπευσε να δώσει τέλος στο σενάριο πρόωρων εκλογών και τόνισε: «Σήμερα βρισκόμαστε στη μέση του δρόμου και έχουμε την αποφασιστικότητα να περάσουμε απέναντι. Αν αυτή τη στιγμή αρχίσουν να μας ταλαιπωρούν αμφιβολίες για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κινηθούμε, η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι ότι θα μας πατήσουν τα φορτηγά» ενώ εξήγησε:

Ο ελληνικός λαός μπορεί να συγχωρέσει λάθη, αλλά δεν θα μπορούσε να συγχωρέσει την παραίτηση από την ευθύνη μας

Επίθεση κατά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης:

Στο κλείσιμο της συνέντευξης του ο Δ. Τζανακόπολος άσκησε σφοδρή κριτική στην Νέα Δημοκρατία και εστίασε στον Πρόεδρο της λέγοντας: «ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε διαρκή πολιτική αμηχανία βλέποντας ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει και ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη ρύθμιση του χρέους. Σήμερα παρατηρούμε την τρίτη πράξη του δράματος της αριστερής παρένθεσης, οπότε ο κ. Μητσοτάκης εμμονικά ζητά εκλογές διότι κατανοεί πως, αν καταφέρουμε να κλείσουμε εγκαίρως τη δεύτερη αξιολόγηση και να έχουμε θετικές ειδήσεις για το χρέος, το σχέδιό του καταρρέει οριστικά».

The post Τζανακόπουλους: «Θα περάσουμε τη φάση της δεύτερης αξιολόγησης χωρίς υποχωρήσεις αρχών» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα