Τσίπρας σε Σταϊνμάγερ: Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η μεγάλη απειλή είναι η άνοδος της ακροδεξιάς

10:36 5/12/2016 - Πηγή: iPop

Την ανησυχία του σχετικά με την άνοδο της ακροδεξιάς μετά τα αποτελέσματα των εκλογών στην Αυστρία εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της συνάντησης του με τον Γερμανό υπουργός, Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, το πρωί της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην άνοδο που παρουσιάζει η ακροδεξιά

επισημαίνοντας πως είναι ιδιαίτερα ανήσυχος και δήλωσε συγκεκριμένα:

Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η μεγάλη απειλή είναι η άνοδος της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού

Αναφέρθηκε επίσης στις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει το τελευταίο χρονικό διάστημα η χώρα μας λέγοντας:

«Η χώρα μου δέχτηκε σχεδόν όλες τις μεγάλες κρίσεις της Ευρώπης- προσφυγική – οικονομική. Ευτυχώς όχι την κρίση ασφάλειας. Ο ελληνικός λαός έχει κάνει μεγάλες θυσίες στο όνομα της Ευρώπης
έχει έρθει η ώρα η Ευρώπη να στρέψει το βλέμμα της με αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό».

Για την οικονομική και προσφυγική κρίση:

Ο Πρωθυπουργός εκτίμησε πως πρέπει άμεσα να υπάρξει διέξοδος στην οικονομική αλλά και προσφυγική κρίση και είπε πως απευθυνόμενος στον Υπουργός της Γερμανίας που πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας «έχετε να δώσετε πολύ σημαντικά πράγματα και στην χώρα σας και γενικότερα στην κοινή ευρωπαϊκή υπόθεση».

Για τη συνάντηση που θα έχει με τον Γερμανό ΥΠΕΞ:

Μιλώντας για το τετ-α-τετ του με τον Υπουργό της Γερμανίας είπε: «Στην κατ’ ιδίαν συζήτηση μας θα πούμε πολλά και για την Κύπρο που είναι μεγάλη πληγή εδώ και 42 χρόνια».

Όσα είπε ο Γερμανός ΥΠΕΞ:

Toν λόγο πήρε εν συνεχεία πήρε ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ ο οποίος χαιρέτησε τον Πρωθυπουργό και εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται ξανά στη χώρα μας.

Όπως μάλιστα εξήγησε μιλώντας για τις σχέσεις Ελλάδας- Γερμανίας δεν ήταν οι καλύτερες παλιότερα, ενώ δήλωσε πως πλέον οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν βελτιωθεί λέγοντας:

«Εργάστηκαν σκληρά και οι δύο πλευρές γι’ αυτό. Είναι υποχρέωση και των δυο μας απέναντι στις χώρες μας και την Ευρώπη».

Ο Υπουργός της Γερμανίας ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας σχολίασε μετά τον Αλέξη Τσίπρα τα ανησυχητικά ποσοστά που είχε στις Αυστριακές εκλογές η ακροδεξιά και έκανε λόγο για μια Κυριακή με ανάμεικτα εντυπώσεις, ενώ σχολίασε και το «όχι» των Ιταλών λέγοντας:

Ήταν μια Κυριακή με ανάμεικτες εντυπώσεις από Αυστρία και Ιταλία. Και μπορεί να χαιρόμαστε αφενός για το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι στην Αυστρία δεν ψήφισαν τον Χόφερ όμως παρακολουθούμε με ανησυχία το αποτέλεσμα στην Ιταλία

Για την παραίτηση του Ρέντσι:

Ο Σταϊμάγερ σημείωσε ότι ο Ρέντσι κατά την άποψη του πήρε την σωστή απόφαση και παραιτήθηκε αφού οι εκλογείς δεν ψήφισαν γι’ αυτόν.

«Είμαι ευγνώμων που είμαι κοντά σ’ έναν Έλληνα εταίρο ο οποίος είναι φιλικός προς την Ευρώπη και ξέρω ότι θα καταβάλει προσπάθεια μετά το Brexit ώστε να αποκατασταθούν οι ισορροπίες στην Ευρώπη» είπε ο Υπουργός της Γερμανίας.

Ενώ κλείνοντας τις δηλώσεις του επισήμανε πως γνωρίζει την κατάσταση που βιώνει η χώρα μας αλλά και ο Πρωθυπουργός και τόνισε πως η συνάντηση του με τον Αλ. Τσίπρα θα εστιάσει σε τρία θέματα: στην οικονομική κρίση, στην προσφυγική και στο Κυπριακό.

Τα tweets του Πρωθυπουργού:

Ο λαός μας έχει κάνει θυσίες στο όνομα της Ευρώπης. Έχει έρθει η ώρα η Ευρώπη να στρέψει το ενδιαφέρον της στην Ελλάδα με αλληλεγγύη. 1/2 pic.twitter.com/h3Nj9F3tXm

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) December 5, 2016

Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ. 2/2 https://t.co/aSHB3iCk0y

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) December 5, 2016

Διαβάστε επίσης:

Σταϊνμάγερ: Η επίλυση του Κυπριακού θα έχει θετικές επιπτώσεις στις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας

photo: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

The post Τσίπρας σε Σταϊνμάγερ: Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η μεγάλη απειλή είναι η άνοδος της ακροδεξιάς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα