Λύση στο Κυπριακό ζητούν Τσίπρας- Μητσοτάκης λίγο πριν την Γενεύη

11:05 9/1/2017 - Πηγή: iPop

Με τη συνάντηση που είχε με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κ. Μητσοτάκη, ξεκίνησαν τα τετ-α-τετ του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη αλλά και της πολυμερούς που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη.

Τονίζουμε, πως η πρώτη συνάντηση του Πρωθυπουργού η οποία πραγματοποιήθηκε με τον Κ. Μητσοτάκη κράτησε περίπου μια ώρα και ολοκληρώθηκε λίγα

πριν τις έντεκα το πρωί.

Τι δήλωσαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπροστά στις κάμερες;

Ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχτηκε τον Κ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου με τον δεύτερο να τονίζει, πως επιτέλους πως επιτέλους βρέθηκε χρόνος για τις συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια συνολική αποτίμηση του Κυπριακού και να ανταλλάξουμε κάποιες σκέψεις, καθώς είμαστε στην τελική ευθεία φάση» δήλωσε ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

Ελπίζω ότι δεν είναι και το τέλος της διαπραγμάτευσης αν τα πράγματα δεν πάνε καλά

Ο Κ.Μητσοτάκης χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη» την πρόταση για ενημέρωση από τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ δήλωσε πως υπάρχουν αρκετά προβλήματα αν και, όπως είπε έχει παρατηρηθεί σημαντική πρόοδος ενώ συμπλήρωσε:

Σε κάθε περίπτωση μπορούμε να συμφωνήσουμε σ΄ένα πλαίσιο κοινά αποδεκτό όσο αναφορά την εθνική στρατηγική της χώρας

To tweet του Πρωθυπουργού για τη συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

Συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για το Κυπριακό. https://t.co/BER2eFhvmJpic.twitter.com/YvwUHnA2uP

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) January 9, 2017

Δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη μετά το πέρας της συνάντησης:

Λίγη ώρα μετά το πέρας της συνάντησης του με τον Αλέξη Τσίπρα ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προέβη σε δηλώσεις από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε. πως υπάρχουν σαφείς όροι και ξεκάθαρες προϋποθέσεις, ενώ έκανε λόγο για λύση λειτουργική και βιώσιμη.

Ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε, πως η λύση θα είναι σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο και τόνισε πως «θα είναι μια λύση που να βοηθά τους Ελληνοκύπριοι και τους Τουρκοκύπριους να απολαμβάνουν τους ευρωπαϊκούς καρπούς».

Εστιάζοντας στον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισήμανε, πως έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και εκτίμησε, πως καταβάλει επίμονη προσπάθεια και πρόσθεσε «δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τη στάση της Τουρκίας
43 χρόνια μετά την παράνομη εισβολή στο νησί» ενώ τόνισε:

Η Κύπρος αξίζει ένα καλύτερο παρόν και μέλλον

Δείτε το video από τη συνάντηση Τσίπρα- Μητσοτάκη:

Αναλυτικά οι συναντήσεις του Τσίπρα με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς:12:00 Φώφη Γεννηματά, Επικεφαλής Δημοκρατικής Συμπαράταξης14:00 Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας ΚΚΕ17:00 Σταύρος Θεοδωράκης, Επικεφαλής του Ποταμιού19:30 Βασίλης Λεβέντης, Πρόεδρος Ένωσης Κεντρώων20:30 Πάνος Καμμένος, Πρόεδρος ΑΝΕΛ

Θυμίζουμε, πως οι διαβουλεύσεις στη Γενεύη έχουν ξεκινήσει και ο Τούρκο ΥΠΕΞ σε συνέντευξη Τύπου εξέφρασε την άποψη πως «η Γενεύη είναι το τέλος του δρόμου».

Ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, έχει μεταβεί από την Κυριακή στη Γενεύη με βασική θέση την κατάργηση των εγγυήσεων και τη σταδιακή αποχώρηση των στρατευμάτων, ενώ η τουρκική πλευρά κρατά τα χαρτιά της κλειστά και δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν ο Τ. Ερντογάν θα μεταβεί στη Γενεύη.

Διαβάστε επίσης:

Κυπριακό: Ο Τσίπρας ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς- Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις στη Γενεύη

The post Λύση στο Κυπριακό ζητούν Τσίπρας- Μητσοτάκης λίγο πριν την Γενεύη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα