Εξουδετερώθηκε η βόμβα του Κορδελιού (Photos-Videos)

15:33 12/2/2017 - Πηγή: iPop

Λήξη συναγερμού σήμανε λίγο μετά τις 15:00 την Κυριακή στην περιοχή του Κορδελιού.Η επιχείρηση του στρατού για την αδρανοποίηση και μεταφορά της βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ολοκληρώθηκε με επιτυχία και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, οι κάτοικοι των δήμων Κορδελιού- Ευόσμου και Αμπελοκήπων- Μενεμένης, μπορούν να επιστρέψουν στις οικίες τους.

Από τις 15.00 κανονικά θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, ενώ

σιγά σιγά ανοίγουν και οι γύρω δρόμου, ώστε να μπορούν να μετακινηθούν και όσοι χρησιμοποίησαν τα αυτοκίνητά τους.

Με μεγάλη αυτοκινητοπομπή, η βόμβα η οποία αφαιρέθηκε από το Κορδελιό μεταφέρθηκε στο πεδίο βολής Ασκού-Προφήτη.

Η εξουδετέρωση της βόμβας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, από πυροτεχνουργούς του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, συνταγματάρχη Νικόλαο Φανιό, η επιχείρηση ολοκληρώθηκε στο Πεδίο Βολής Ασκού Προφήτη.

Θυμίζουμε, πως το πρωί της Κυριακής η περιοχή εκκενώθηκε και πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη αφαίρεση του πυροκροτητή της βόμβας. Μάλιστα, στη συνέχεια μέλη της ειδικής ομάδας κατέβηκαν στο σκάμμα όπου και βρίσκονταν η βόμβα και επιβεβαίωσαν ότι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απενεργοποίησης της.

Σε δηλώσεις σχετικά με την απενεργοποιήση της βόμβας προέβη ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος τόνισε:

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η πρώτη φάση της επιχείρησης, η απενεργοποίηση δηλαδή, του εκρηκτικού μηχανισμού της βόμβας

O κ.Τζιτζικώστας τόνισε: «Τέλος καλό όλα καλά» και έκανε λόγο για μια πρωτόγνωρη επιχείρηση για τα ελληνικά δεδομένα, τη μεγαλύτερη οργανωμένη εκκένωση περιοχής σε καιρό ειρήνης, όπως υπογράμμισε, κατά την οποία απομακρύνθηκαν περίπου 70.000 άτομα.

Σε δηλώσεις προέβη και ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Νικόλαος Φανιός ο οποίος μετά το πέρας της επιχειρήσης αδρανοποίησης της βόμβας είπε:

Όλα έγιναν στην εντέλεια

«Αυτό που ήταν ξένο για εμάς ήταν ότι η βόμβα βρέθηκε σε αστικό ιστό και χρειάστηκε να πάρουμε όλα αυτά τα μέτρα ασφαλείας. Όλα έγιναν στην εντέλεια. Η βόμβα μεταφέρεται σε συγκεκριμένο χώρο και εκεί θα γίνει η εξουδετέρωση. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει μία τεράστια έκρηξη, υπάρχουν διαδικασίες οι οποίες θα ακολουθηθούν» υπογράμμισε και εξήγησε, ότι «η βόμβα ήταν αμερικανικής προέλευσης, 250 λιμπρών και ο πυροδοτικός της μηχανισμός ήταν σε πολύ καλή κατάσταση».

Για να βεβαιωθούν πως είχαν φύγει οι πολίτες από νωρίς το πρωί της Κυριακής αστυνομικοί πήγαν πόρτα-πόρτα στα σπίτια της περιοχής και τους υπενθύμισαν, πως πρέπει να απομακρυνθούν.

Το Tweet του Κ. Μητσοτάκη για την επιχείρηση στο Κορδελιό:

Τα συγχαρητήρια του στις επιχειρησιακής μονάδες για την επιτυχή απενεργοποίηση της βόμβας στο Κορδελίο έδωσε μέσω Twitter ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλες τις επιχειρησιακές μονάδες για την επιτυχή απενεργοποίηση της βόμβας στο #Κορδελιο.

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) February 12, 2017

Διαβάστε επίσης:

Αφαιρέθηκε ο πυροκροτητής της βόμβας στο Κορδελιό -Μένει η μεταφορά της-Video

The post Εξουδετερώθηκε η βόμβα του Κορδελιού (Photos-Videos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα