Το ΔΝΤ ερμηνεύει τα αποτελέσματα του Eurogroup

08:07 21/3/2017 - Πηγή: iPop

Μ’ ένα λιτό σχόλιο ερμηνεύει και σχολιάζει τα αποτελέσματα του Eurogroup το ΔΝΤ, λέγοντας για ακόμα μια φορά ότι είναι πολύ νωρίς για εικασίες, φράση την οποία είχε χρησιμοποιήσει για να περιγράψει και την κατάσταση μετά το Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφορικά με το Eurogroup, παρά την πρόοδο στην τελευταία αποστολή των Θεσμών στην Αθήνα,

παραμένουν σε εκκρεμότητα σημαντικά ζητήματα.

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι οι διαβουλεύσεις σε επίπεδο επικεφαλής των αποστολών θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες στις Βρυξέλλες.

Ωστόσο, το Ταμείο επαναλαμβάνει πως «είναι πολύ νωρίς να γίνουν εικασίες για το ενδεχόμενο συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο στην παρούσα φάση».

Θυμίζουμε πως τη Δευτέρα τα μέλη της Ευρωομάδας έκριναν ότι χρειάζεται επιτάχυνση της διαδικασίας και η λύση στην οποία συμφώνησαν ήταν οι επικεφαλής των Θεσμών να μην επιστρέψουν στην Αθήνα, αλλά να παραμείνουν στις Βρυξέλλες οι κ.κ. Τσακαλώτος, Χουλιαράκης και Αχτσιόγλου προκειμένου να γίνουν με εντατικό ρυθμό οι συζητήσεις και οι δύο πλευρές να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στη συμφωνία.

Στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων θα βρεθούν τα ανοιχτά ζητήματα, τα οποία, όπως ανέφεραν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, είναι το συνταξιοδοτικό, τα εργασιακά και το φορολογικό.

The post Το ΔΝΤ ερμηνεύει τα αποτελέσματα του Eurogroup appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα