Τραγωδία στις Οινούσσες με 7 νεκρούς, ανάμεσά τους και παιδιά

13:20 27/9/2019 - Πηγή: iPop

Τραγωδία στις Οινούσσες με ανατροπή λέμβου που μετέφερε μετανάστες. Στους 7 αυξήθηκαν οι νεκροί απ’ το ναυάγιο, ανάμεσά τους και παιδιά. Είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος και της Frontex για τον εντοπισμό ακόμα τεσσάρων ατόμων που αγνοούνται.

Ένα τετράχρονο παιδάκι και ένα βρέφος ανασύρθηκαν νεκρά μετά την τραγωδία στις Οινούσσες, ενώ σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 7, καθώς οι ανέσυραν ακόμα τρία

παιδιά και δύο γυναίκες.

Μέχρι τώρα έχουν διασωθεί 12 άτομα, μεταξύ των οποίων πέντε άντρες, τρεις γυναίκες, τρία μικρά παιδιά κάτω των 6 ετών και ένα 12χρονο.

Στο σημείο του συμβάντος έχουν σπεύσει σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της Frontex, ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας και αεροσκάφος της Frontex, τα οποία συμμετέχουν στις έρευνες διάσωσης.

Το ναυάγιο έγινε αντιληπτό περίπου στις 11 το πρωί, όταν διαπιστώθηκε η ύπαρξη μιας βάρκας που είχε ανατραπεί. Αμέσως κινητοποιήθηκε το επιβατηγό πλοίο «Νήσος Ρόδος» που έπλεε στην περιοχή, συμμετέχοντας στην επιχείρηση έρευνας που σύντομα εξελίχθηκε και σε διάσωσης.

Φτάνουν τις 13.000 οι φιλοξενούμενοι στη Μόρια

Συνολικά 703 αιτούντες άσυλο απεγκλωβίζονται από τη Λέσβο και μεταφέρονται με το πλοίο της γραμμής για Πειραιά και από εκεί σε δομές φιλοξενίας στον Ελαιώνα και στο Σχιστό της Αττικής, στη Θήβα, στις Θερμοπύλες και στον Κατσικά Ιωαννίνων.

Ήδη οι πρώτοι 108 αναχώρησαν την Τετάρτη. Αλλοι 348 έχουν προγραμματιστεί να αναχωρήσουν την Παρασκευή και τέλος, 247 και πάλι με το πλοίο της γραμμής για Πειραιά, θα αναχωρήσουν τη Δευτέρα το απόγευμα.

Στο μεταξύ, ο πληθυσμός του καταυλισμού στη Μόρια παραμένει πολύ υψηλός. Σήμερα, με τις αυξημένες ροές των τελευταίων ημερών, αγγίζει τις 13.000. Ας σημειωθεί την Πέμπτη μέχρι τις 12 το μεσημέρι στη Λέσβο πέρασαν συνολικά 333 άτομα.

Ιδιαίτερα αυξημένος είναι ο αριθμός αφίξεων και στα άλλα νησιά του βορείου Αιγαίου. Στη Χίο πέρασαν 138 (62 χθες και 76 σήμερα) και στη Σάμο 312 (20 χθες και 292 σήμερα).

Το άρθρο Τραγωδία στις Οινούσσες με 7 νεκρούς, ανάμεσά τους και παιδιά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα