Τούρτα με φράουλες

12:06 20/10/2014 - Πηγή: iPop
Υλικά:

Για το παντεσπάνι:

1 φλ. βούτυρο1 φλ. ζάχαρη4 αυγά1 φλ. αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις1 κγ Μπέικιν Πάουντερ1 πρέζα αλάτι1/2 φλ. αμύγδαλο σκόνη1 βανίλιαΓια το σιρόπι:1/2 φλ. μαρμελάδα φράουλα4 κσ κονιάκ

Για το γαρνίρισμα:

500 γραμμ. φράουλες1 φάκελο Garni400 ml γάλαΕκτέλεση:

Για το παντεσπάνι: Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν (περίπου για 7΄-8΄). Προσθέτουμε τα αυγά και ρίχνουμε τη βανίλια και το αλάτι. Τέλος, με σπάτουλα ανακατεύουμε στο μείγμα το αλεύρι και τη σκόνη αμυγδάλου.

Βουτυρώνουμε

δύο ταψάκια και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση. Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο ταψάκια και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 20΄-25΄, έως ότου φουσκώσουν και ροδίσουν ελαφρά.

Σ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα με το κονιάκ έως ότου λιώσει καλά η μαρμελάδα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Πλένουμε καλά τις φράουλες και αφαιρούμε το κοτσάνι. Τις κόβουμε στη μέση. Χτυπάμε το Garni σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής και χωρίζουμε το κάθε παντεσπάνι σε δύο δίσκους.

Για το στήσιμο:

Βάζουμε ένα δίσκο παντεσπάνι, αλείφουμε το σιρόπι, να ποτίσει το παντεσπάνι και απλώνουμε μία στρώση σαντιγί και μία στρώση φράουλες. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα υλικά. Το τελευταίο παντεσπάνι το καλύπτουμε γύρω γύρω με σαντιγί. Γαρνίρουμε με ολόκληρες φράουλες, παγώνουμε για 2 ώρες την τούρτα και σερβίρουμε.

The post Τούρτα με φράουλες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα