Τουρκία: Σύλληψη συμβούλου του επικεφαλής της αντιπολίτευσης

13:59 6/12/2016 - Πηγή: iPop

Σύλληψη του Φατίχ Γκιουρσούλ, ενός εκ των κύριων συμβούλων του γενικού γραμματέα του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP, σοσιαλδημοκρατικό) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης. Στη συνέχεια, προφυλακίστηκε στην Άγκυρα.

Σημειώνεται, πως ο Φατίχ Γκιουρσούλπρόκειται για έναν από τους κύριους συμβούλους του επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης και σήμερα συννελήφθη ως ύποπτος με την κατηγορία ότι ανήκει στο δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο Γκιουλέν θυμίζουμε, πως θεωρείται από τις τουρκικές

αρχές ο υποκινητής της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου, όπως μεταδίδει το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο Φατίχ Γκιουρσούλ ήταν Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, και είχε παυθεί από τα καθήκοντά του μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, στο πλαίσιο των διώξεων που πραγματοποιήθηκαν σε όλους τους τομείς, από τον στρατό έως την παιδεία και τα μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, έκτοτε ο Γκιουρσούλ δεν συμβουλεύει «ενεργά» το CHP.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και η σύλληψη του επικεφαλής μιας σημαντικής αλυσίδας εστιατορίων κεμπάμπ, ο Αλί Οζτσάν, ο οποίος θεωρείται, επίσης, ύποπτος ότι ανήκει στο δίκτυο του Γκιουλέν, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah.
Οι δυτικοί εταίροι της Τουρκίας εκφράζουν διαρκώς την ανησυχία τους για το εύρος των διώξεων που έχουν σημειωθεί στη χώρα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο.

Photo: Reuters

The post Τουρκία: Σύλληψη συμβούλου του επικεφαλής της αντιπολίτευσης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα