Κουρουμπλής: Προσπάθειες για να πείσουμε την ΠΝΟ για το καθεστώς φορολογίας

11:34 6/12/2016 - Πηγή: iPop

Στις προσπάθειες συνεννόησης που γίνονται με την ΠΝΟ αναφέρθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στην εκπομπή Live U της Πόπης Τσαπανίδου το πρωί της Τρίτης.

Ο ίδιος υποστήριξε πως γίνονται προσπάθειες για να πειστεί η Ομοσπονδία ότι δεν προωθούνται αλλαγές στο φορολογικό

καθεστώς των ναυτικών.

«Προσπαθούμε αυτές τις μέρες μέσα από ένα επίμονο διάλογο να πείσουμε την ΠΝΟ ότι αυτά τα οποία ισχυρίζονται δεν ισχύουν. Το λέω με κατηγορηματικό τρόπο και κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν. Δεν υφίσταται αλλαγή στο καθεστώς φορολογίας των ναυτικών», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής.

Ο ίδιος συνέχισε υπογραμμίζοντας πως η Κυβέρνηση έχει αρνηθεί να συζητήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Δήλωσα κατηγορηματικά ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί να αποσύρει την πρόταση για επιβάρυνση στο 3%». Ωστόσο, παραδέχθηκε πως δεν μπορεί να δεσμευτεί ακόμα για το 3%, καθώς δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση. «Εξομοίωση, όμως, δεν υπάρχει».

Για το ενδεχόμενο εκλογών, ο κ. Κουρουμπλής σχολίασε ότι δεν πρέπει να γίνουν καθώς θα κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την χώρα. «Τώρα έχουμε πολιτική σταθερότητα. Θα ήταν εγκληματικό λάθος το να πάμε σε εκλογές».

Τέλος, για το μεγάλο «αγκάθι» των εργασιακών, ο Υπουργός σημείωσε πως «δεν θα δώσουμε κανένα εργασιακό δικαίωμα». Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει με την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Photo: Nikos Libertas / SOOC

The post Κουρουμπλής: Προσπάθειες για να πείσουμε την ΠΝΟ για το καθεστώς φορολογίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα